Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Forklaring av dekk mønsterdybde

Dekk er svært komplekse og vitale komponenter i bilen din. De må være i stand til effektivt å støtte den fulle vekten av bilen og også frembringe den nøkkel forbindelse med veien, slik at bevegelse fremover og sideveis styring. Sideforhold og hjuldiameter er de viktigste bidragsyterne til høyden på dekkene fra veibanen til toppen av dekket. Sideforhold er prosentandelen at slitebanen bredde, i centimeter, multipliseres med for å vise høyden av sideveggen, fra bakken til hjulet vulsten, i centimeter. I utgangspunktet er mønsterdybde en måling av hvor høy slitebanen er, uten belastning på slitebanen. Mønsterdybde Måling - Person-og lette lastebiler On-Highway Dekk

Dekk som er ment å bli brukt mest på asfalterte og skogsveier som er tørre eller bare litt våt er kjent som on-highway-bruk dekkene. Slitebanen dybde på disse dekkene er målt i 1/32 av en tomme, med gjennomsnittlig start dybde være mellom 8/32 og 12/32 av en tomme. Jo dypere denne fjær er, jo mer leire og regn er i stand til å kanaliseres bort fra den trekkraft-gi del av slitebanen. De fleste stater har en minste tillatte mønsterdybde før dekkene er pålagt ved lov å bli erstattet. I mange land, som for eksempel California, er dette 2/32 av en tomme. Denne målingen kan enkelt kontrolleres ved å sette inn en krone opp ned i slitebanen. Hvis du kan se en del av bokstavene, trenger du et nytt dekk. Jevnt plassert langs omkretsen av dekket, innenfor slitebanen, er små knapper kalt "Slitasjeindikatorene." Mønsterdybde er målt fra toppen av indikatoren til toppen av slitebanen.
Vinterdekk

Dekk som er laget eksklusivt for bruk i snøen kommer i piggdekk og piggfrie typer. Piggfrie dekk gir trekkraft i lett snø ved å ha dypere dekkmønster som også er mer utbredte ut. Piggdekk vinterdekk legge studs, vanligvis metall, som grave dypere ned i snøen og også gi økt trekkraft på isete veier. Piggdekk er delt inn i to typer:. De som har pigger er flyttbare (ved å skru dem), og de som har pigger er en permanent del av slitebanen
Racing Dekk

Racing dekk kommer i to typer: tørr overflate og vått underlag. Mest tørr overflate dekk har ingen slitebanen og blir kalt "slicks". Dette er fordi den Racing overflate kommer til å være tørr, og dermed vann kanalisering er ikke nødvendig. Våt overflate racing dekk har de samme, seigere forbindelser som racing dekk er laget av, men legger de vanlige personbiler dekk-type løpebaner for å kanalisere vannet vekk fra slitebanen for å gi grep under våte forhold.

4X4 og Stor lastebildekk

Dette er dekk som er mye større enn lett lastebil dekk. En gjennomsnittlig størrelse mann kan stå opp inni noen av disse dekkene sto på sine løpebaner. Å gi trekkraft i tykk, dyp gjørme, disse dekkene har mindre kontakt med veien deler av slitebanen som er mye høyere enn lett lastebil dekk, noen ganger så mye som 5 til 10 inches dyp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76232.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear