Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Riktig måte å Roter Auto Dekk

Dekkrotasjon er en viktig del av kjøretøyet vedlikehold av flere grunner. Roterende dekk forlenger levetiden på dekkene og bidrar til å bevare de kjøreegenskaper på bilen. Det er vanlig for dekk å bære forskjellig, avhengig av deres plassering på bilen, og rotasjon holder disse mindre forskjeller fra samler og forårsaker for tidlig svikt i ett enkelt dekk. Dette bidrar til å sikre en trygg bil og reduserer kostnadene ved å opprettholde det. Forskjellige kjøretøy har ulike rotasjon mønstre, og du bør lese bruksanvisningen for det aktuelle kjøretøyet. Du trenger
Jack
Tire skiftenøkkel
fire bukker
bilens brukerhåndbok
Vis mer Instruksjoner
Fjerne Dekk
1

Parker bilen på et sted som gir enkel tilgang til alle fire dekkene. Sørg for at bilen er i parken, er tenningen slås av, og parkeringsbremsen er på.
2

Plan rotasjon mønster. Konsultere brukerhåndboken for å bestemme produsentens foreslåtte rotasjonsmønster for ditt kjøretøy. Mønsteret for de fleste nyere front-wheel-drive biler er å flytte de fremre dekk til baksiden på samme side, og for å flytte bakhjulene til fronten på motsatt side fra der hvert ble fjernet.

3

Løsne mutrene 1/2 omdreining på alle fire hjul ved hjelp av et dekk fastnøkkel. Dette gjør at du kan bruke friksjon av dekket på bakken for å løsne mutterne. Forsøk på å bryte til mutrene løs med hjulet av bakken kan føre til at bilen til rock, tipper den av jekken og muligens forårsake skade.
4

Jack opp hele bilen ett hjul om gangen , senke hvert hjørne av bilen på en jack stå. Rådfør bilens bruksanvisning for riktig jekkepunktene instruksjoner for det aktuelle kjøretøyet. Hvis du bruker justerbare bukker, setter alle stands til samme høyde, slik at ca 1 cm mellom dekket og bakken med bilen på bukker. Vanligvis er prosedyren for å jekke opp og blokkere førersiden dekk først og deretter passasjersiden dekk.
5

Fjern mutrene som holder hvert dekk til bilen fra lug studs med dekk fastnøkkel . Fjern hvert dekk fra utspringet studs og legge den på bakken ved siden av hjørnet på bilen det ble fjernet fra, slik at alle fire dekkene er unbolted fra kjøretøyet.
Roterende og reinstallere Dekk
6

Flytt hvert dekk fra sin opprinnelige plassering til den nye plasseringen i henhold til produsentens anbefalte rotasjonsmønster.
7

Monter hvert dekk på utspringet stendere og skru på hjulmuttere. Finger trekke til mutrene på hvert dekk.
8

Jekk opp bilen ett hjørne av gangen og ta ut jack stand. Senk bilen til bakken.
9

Trekk til hjulmutrene på hvert hjul i henhold til anvisningene i bilens brukerhåndbok.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76118.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear