Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Do It Yourself Auto Repair >> Content

Hva du skal gjøre om en dårlig EGR Ventil på en 1998 Honda Civic

Så motoren i 98 'Civic har begynte å gå ujevnt og ytelse har falt langt under et akseptabelt nivå. Du sannsynligvis opplever en grov tomgang og kapping eller hoppe følelse under akselerasjon, sammen med en check engine lys. Til tross for hat den gjennomsnittlige sjåføren har for en check engine lys, er det faktisk en god ting fordi det fører oss å vite at EGR ventilen er defekt. Du må kanskje regelrett erstatte EGR ventil, men det er noe du kan gjøre som kan forlenge denne prosessen og muligens spare deg selv noen penger i det lange løp. Hva EGR Valve Har

EGR ventilen brukes til å lufte en del av eksosen tilbake i brennkammeret andre brenne. Denne prosessen bidrar til å redusere utslippene ved å kjøle forbrenningsprosessen og brenning av overflødig nitrogen relaterte gasser, også kjent som NOX-utslipp. Din EGR ventilen er spesielt kontrollert for å åpne og lukke til bestemte tider, vanligvis når brennkammeret når 2500 grader og kan produsere nitrogen gasser. En defekt EGR ventil vil føre til at motoren til å produsere mer enn sin rettferdige andel av smog og vil føre til at du mislykkes en utslipp test, hvis staten utsetter deg for slik testing.
Bilder der det er plassert

EGR ventil på 1,6-liters motor ligger mellom topplokk og inntak plenum, nesten på linje med drivstoff rail. Det ser ut som en liten svart sylinder med et elektrisk tilkoblingsorgan på topp og boltet til den nedre inntaksmanifold. På eldre modeller ditt EGR ventil ville ha blitt styrt av motorer vakuum, men du vil merke din EGR ventilen styres utelukkende av ECM, så det er ingen vakuum linjer tilkoblet. EGR ventilen er betjent og erstattes som en enhet, men du kan være i stand til å rense EGR ventilen for å spare deg selv noen penger i motsetning til å erstatte den.
Rengjøring

Fordi EGR ventilinnløpet røret er koblet direkte til eksos, er det underlagt det samme karbon og sot som resten av avgassene. Du kan fjerne EGR ventilen fra motoren og spray innløp og utløp porter med brems eller forgasser renere å bidra til å fjerne karbon og sot. Kunsten er å holde ventilen opp ned og tillater støvsugeren å trenge gjennom bygge opp i noen få minutter. Hell renere ut av ventilen og skyll ventilen igjen med brems renere. Etter denne prosess, bør ventilen let rimelig ren på innsiden. Re-installere ventilen og tømme feilkoder, kan du nettopp lagret selv fra å måtte kjøpe en ny.
Fjerning og utskifting

Første du trenger er en ny EGR ventil pakning. Fjern de to mutrene som fester ventilen til motoren med en svivel socket, forlengelse og skralle. På grunn av den stramme rammen av denne siden av motoren må du kanskje bruke en kort 14 mm fastnøkkel til å komme bak de fleste mutter. Enten du har valgt å rengjøre EGR ventilen eller bare erstatte det, må du installere en ny pakning til motoren. Sett EGR ventilen på anleggsflaten og installere montering nøtter. Montering nøtter skal strammes til 27 fot-pounds med en momentnøkkel. Alltid tømme feilkoder før du kjører bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68844.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair