Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Do It Yourself Auto Repair >> Content

Hvordan erstatte kontroll arm foringer i en 1999 Dodge Dakota

foringer bidra til å isolere veistøy og fange den før den fungerer til chassiset, men de har to problemer: de går dårlig, og de er en smerte å komme ut av kontroll arm og tilbake igjen Faktisk har noen DIY mekanikk og med gått så langt som å erstatte hele kontroll arm - på rundt $ 250 - snarere enn å gå gjennom forverring å fjerne og bytte av foringer. For å være sikker, er foring erstatning i Dakota eller andre kjøretøy ikke for sarte sjeler, men det er ganske gjennomførbart selv uten en spesialisert hydraulisk trykk. Du trenger
Floor jack
Jack står
Hjulklosser
Socket og skiftenøkkel sett
Ball joint separator
Kjede og bolt
Torch
Fryser
stikksag eller stikksag
Drill og 3/8-inch bit
Hammer
Kaldmeisel
220-sandpapir
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner

1

Place dine nye foringer i en dypfryser satt på lavest mulig temperatur natten før utskifting din. Blokker din lastebilens bakhjulene, bryte lugnuts løs, heve og støtte foran lastebilen med jackstands og fjerne forhjulet. Fjern bremseklosser lysbilde bolter, og henge bøylen av rammen med en lengde på metalltråd. Fjern mutteren som fester stabilisatorstaget til nedre kuleledd, og trekk endeledd ut av den nedre kontroll arm.
2

Fjern splinten og mutteren fra kuleleddet på den berørte armen , eller på begge hvis du erstatter hele foringen settet. Kjør en kjede gjennom coilspring din, og gjennom lastebilens ramme, og koble den i en sløyfe med en bolt. Denne sikkerhetstiltak vil bidra til å forebygge skader fra den trykksatte spiralfjær. Skyv jekken under nedre kontroll arm og løft suspensjon å ri høyde for å losse rebound støtfanger. Bruk en ball joint separator å lirke ballen ledd eller ledd bortsett fra styringsgruppen knoke.
3

skru fra hverandre støtdemper fra kontroll arm. Løft den øvre arm ut av styringsgruppen knoke, og senk deretter forsiktig jack å losse suspensjon. På dette punktet, bør våren losse fullt, og knoke bør hengende ut av den nedre kuleledd og styring end-link. Trekk knoke opp og ut av den nedre kontroll arm, og henge den fra kabinettet med wire, eller fjerne styrestangen og trekk knoke helt ut. Trekk coil spring ut. Fjern mutteren fra den store pivot akselen på den berørte kontroll arm, og trekk kontroll arm av.
4

Drill gjennom gummiforingen materiale i så mange steder som du kan. Perforering av gummi på denne måten kan gi deg breddegrad du trenger å fjerne stålhylse ermet med en kald meisel og en hammer. Hvis gjennomføringen vil ikke komme ut, passe lang, tynn, metal-cutting blad til din recipricating sag eller stikksag, og skyv bladet gjennom sjakten hullet i foringen. Kutt ned thrrough gummi, og veldig nøye kuttet foringen er metall ermet uten å kutte i kontrollgruppen arm. Gjør dette fire til fem steder, og drive metallhylse og gjenværende foring materialet ut med en meisel.
5

Rengjør innsiden av kontroll arm foringer bar med 220-sandpapir for å få det som glatt som mulig. Nå setter lommelykten på lav varme - en gul-orange, røykfylt flamme hvis du bruker oxyacetylene. Hold brenneren slik at flammene bare berører kontroll arm, og jobber det rundt foringen bar og litt nedover armen. Målet ditt her er å få kontroll arm varmt, men ikke så varmt at det gløder enda litt. Ca 350 grader er hensiktsmessig. Dette er nok til at foringer boringen vil utvide til å akseptere foringen, men ikke så mye at du vil re-temperament metall.
6

Trekk kaldt foring ut av fryseren. Frysing av foringer får dem til å trekke seg sammen. Med gjennomføringen kontrakt og kontroll arm utvidet, kan gjennomføringen vel bare slippe inn uten kraft overhodet. Hvis den ikke gjør det, bør en litt overtalelse med en klubbe gjøre utslaget. Du ønsker kanskje å treffe kontroll arm med fakkelen en gang like før skyve hylsen gjennom, bare slik at det er fullt opp til temperatur. Gjenta med den andre foringen på at kontroll arm, og de to andre foringer på den andre kontrollen arm, hvis du ønsker det.
7

Grease svingetappen og innsiden av foringer ermene før re-installasjon . Dette vil bidra til å hindre knirker og rangler som forsamlingen etablerer en slitasje mønster. Installer i motsatt rekkefølge. Installer svingetappen eller pins, og trekk til pivot pin nøtter til 155 fot-pounds på overarmen, og de lavere foran og nedre bakre nøtter til 130 og 80 fot-pounds, henholdsvis. Installer spiralfjær og støtdemper, og trekk nedre sjokk bolter til 19 fot-pounds. Drop styringsgruppen knoke på nedre kuleledd, og deretter bruke jack å løfte suspensjon inntil knoke går på den øvre kuleledd.
8

Installer hjulmuttere på kuleledd, og stram til 60 fot-pounds. Fortsett å trekke til mutrene til du kan arbeide splinten gjennom. Bøy låsepinner tilbake på seg selv for å låse mutterne på plass. Installere stabilisator bar link, og trekk låsen til 35 fot-pounds. Installere bremseklosser glideren bolter - etter smøring glideren skaftet - og trekk til boltene til 22 fot-pounds. Installere hjulet, og gjenta på den andre siden av lastebilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68825.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair