Honda MIL-koden P1259

The Honda navn har vært synonymt med high-tech løsninger for lenger enn de fleste mennesker på jorden har vært i live - og med god grunn. Honda, som mange produsenter i etterkrigstidens Japan, måtte skape et konkurransefortrinn blant mer etablerte selskaper ved å være smart, modig og mer fleksibel enn de. Kode P1259 signaler et problem med en av selskapets varemerke systemer, en som er mye mer konkret enn det høres ut. Kode Tolkning

Denne produsenten-spesifikk kode høres veldig kryptisk og veldig dårlig - ". VTEC system feil" Honda lister P1259 som Kjernen er VTEC system egentlig et ekstra sett med lapper på inntaket kamaksel. Ved lave turtall, de mindre fliker på kamaksel betjene innsugningsventilene, styrke low-rpm dreiemoment og drivstofføkonomi, og redusere utslippene. På høyt turtall, ca 4500, går VTEC system "på cam", og du får den kjente kick-in-the-pants følelsen av en plutselig effektøkning.
Hvordan VTEC Works

fliker på inntaket kamaksel flytte ventilene via små hendler som kalles "tilhengere". Den tilhengere på en VTEC-motor er lavere-case "h" formet. Bunnen av høye venstre ben av de "h" rir på kamnesen mindre, presser toppen av lange benet ned på ventilen, og de kortere høyre ben kan svinges om den lange benet. At kortere etappe ritt på den store kamaksel lapp. Når VTEC slår inn, låser en olje-press-drevet sylinder de to delene av "h" sammen, dermed kjører kambolten med større cam lapp. Den VTEC system krever rundt 55 psi av oljetrykk i jobb, men dette kan variere noe med den spesifikke bil.
The VTEC Oljetrykkbryter

oljetrykk bryteren er en av de to primære bryterkomponenter ved VTEC systemet, den er komponenten er ansvarlig for forteller maskinen hvis det er tilstrekkelig trykk til å engasjere den VTEC system. OPS er faktisk en redundans spesifikke for VTEC, motoren primære oljetrykksføleren forteller datamaskinen hva som skjer med motoren. Så, hvis denne bryteren sier at oljetrykket er lavt mens den primære trykksensor sier det er normalt, da bryteren kan være ødelagt og kaster en kode. Hvis selen kontakten for trykkbryter får strøm fra batteriet, og det er kontinuitet (noen motstand i ohm) mellom terminalene på bryteren sele, deretter gå videre til å sjekke ut VTEC solenoiden.
VTEC magnetventil

VTEC solenoiden er elektrisk styrt ventil som åpner for å sende olje under trykk til cam tilhengere. Det fungerer mye som andre solenoid, ved hjelp av en spole av tråd for å indusere et magnetisk felt og åpne ventilen ankeret. Dette magnetventil er, for alle praktiske formål, "hjertet" av VTEC system, og en svikt her vil sikkert utløse en kode. Når du har kontrollert OPS, trekk ut magnetventil ledningsnettet og bruke et multimeter for å sjekke ohm motstand i magnetventil. Når du berører deg ohmmeter sonder til el-terminaler, bør du se mellom 14 og 30 ohm, noe utenfor dette indikerer en dårlig solenoid. Nytt, vil den konkrete tall varierer etter program, men du skal aldri se enten en ohm eller 10 000 ohm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68747.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer