Slik feilsøker 12 volts batteri Problemer

De fleste moderne 12-volts bilbatterier er laget for å vare et sted mellom fire og fem år. Problemer kan oppstå i løpet av den tiden, men som kan føre til at batteriet svikter. For eksempel kan overdreven korrosjon som samler seg på terminalene tappes batteriet spenning. Tilfeldigvis drar på lysene eller annet tilbehør også vil tappe batteriet. En utilstrekkelig kostnad fra dynamoen også kan være den skyldige. Med noen få verktøy, kan du feilsøke batteri og lading-system problemer. Du trenger
Batteri rengjøringsbørste
Baking soda
12-volts likestrøms (DC) digitalvoltmeter
Rag
Wrench satt
Vaselin
12-volt batterilader
Destillert vann
Vis flere instruksjoner
en

undersøke batteriet. Hvis det er belagt med smuss eller fett, rengjør den med en gammel fille. Se etter sprekker eller tegn på lekkasjer i batterikassen. Hvis det har blitt kompromittert, må du installere et nytt batteri.
2

Sjekk terminalene for korrosjon, noe som kan tappe batteriet og forårsake dårlig forbindelse. Hvis batteriet er fortsatt i bilen, løsne og fjerne klemmene ved hjelp av en liten skiftenøkkel. Rengjør både klemmer og batteripolene med en blanding av 2 spiseskjeer natron og en halvliter med varmt vann. Hell røren klemmer og innlegg og børste dem. Når du er ferdig, pels terminalene med vaselin og tett koble klemmene.
3

Lad batteriet ved hjelp av en 12-volts lader. Kontroller at batteriet får en full ladning og deretter la det sitte over natten uten å bli brukt.
4

Koble en 12-volt (DC) digital voltmeter til batteriet. Hvis batteriet er i et kjøretøy, må motoren og alle elektriske komponenter slås av. Du må også sørge for at du kobler voltmeter korrekt ved å feste den positive klemmen til den positive batteriet innlegget og det andre klippet til negative innlegg.
5

Bekreft avlesning på voltmeter. Et fulladet batteri som har fått lov til å sitte i ca 12 timer bør lese i nærheten av 12.5 til 12.8 volt. En lesning under 12,4 volt skulle tilsi at batteriet ikke kan lades helt opp og må skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65745.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer