Slik å finne en dårlig toppakning

Enkelt sagt er hensikten med hodet pakning for å forsegle toppen av motoren. I virkeligheten er jobben av toppakning alt annet enn enkel. Denne tynne pakningen må holde drivstoff og eksos gasser inne i sylindere der de hører hjemme, og det må holde motorolje og kjølevæske riktig inneholdt --- alt mens motstå kjemiske angrep og ekstreme temperaturer og trykk i motoren. Symptomene på en lekker toppakning vanligvis innebære uønsket blanding av olje, kjølevæske og eksos gasser. DIY mekanikk kan feilsøke en dårlig toppakning ved å se etter tegn på disse væskene blander sammen. Instruksjoner
en

Se etter røyk kommer ut av eksosen. Blå røyk er et tegn på at motoroljen lekker inn i sylindrene. Dette kan bety toppakning lekker, selv om andre mulige årsaker inkluderer lekker ventil tetninger eller andre lekker interne motordeler. Hvit røyk i eksosen er et tegn på at kjølevæske lekker inn i sylindrene, og nesten helt sikkert indikerer at toppakning lekker. Ikke forveksle hvit røyk med vanndamp som finnes i eksosen til motoren varmes opp.
2

Parker bilen og la motoren avkjøles i minst 30 minutter. Åpne panseret og åpne radiatorlokket. Se innsiden for tegn på skum eller avskum flyter på kjølevæske. Sjekk om kjølevæsken har en brun, fet utseende. Dette er tegn som tyder på at olje lekker inn kjølevæsken passasjer. Start bilen og la den varmes opp til termostaten åpner og kjølevæsken begynner å sirkulere. Se etter bobler av eksosgassen i kjølevæske. Disse boblene vil bli mer tydelig hvis du har en assistent rev opp motoren et par ganger. Dette er et tegn på at avgassene fra ett eller flere av sylindrene er lekker inn kjølevæsken passasjer.
3

Slå av motoren og trekk ut peilepinnen. Se etter en beige skum eller skum på peilepinnen slutten. Åpne oljepåfyllingslokket og se på innsiden for det samme. Tilstedeværelsen av beige skum er et tegn på at kjølevæsken blandes med motorolje, og sannsynligvis indikerer en toppakning lekkasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66276.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer