Hva gjør en lastebil Rattle Når du starter det

Rattle ved oppstart kunne ha en rekke årsaker, men å spore opp den spesifikke årsaken til lastebilens rangle virkelig kommer ned til et enkelt spørsmål: hva er annerledes med motoren i de øyeblikk etter oppstart enn på andre punkter? Men alle motorer er forskjellige, og noen er mer utsatt for visse typer av svikt enn andre. Stempel Slap

Piston dask har vært et problem for bilmotorer siden dag én, og det har fortsatt den samme årsaken. Stempel-slag skjer når det er for mye klaring mellom sidene av stemplene og sylinderveggene. Den slapping du hører er lyden av stemplene svinger frem og tilbake og treffe veggene som en haug med ball-peen hammer, det er enkelt å feil for motor "banke", som er lyden av brensel unormalt i sylindrene .
Piston Slap - Årsaker

Overflødig clearance er årsaken bak stempelet dask, og kan være forårsaket av flere ting. Overskytende sylinderboringen slitasje ville synes å være den mest åpenbare årsak, men i de fleste tilfeller kan det bare forverre stempelet klapse av en motor utsatt for det allikevel. Termisk utvidelse spiller en rolle, ettersom stemplene er utformet for å passe inn i boringene i varm tilstand, før det har det, kan stemplene krympe nok til klapse i sylinderne. Endelig er fabrikkfeil kjent for å forårsake stempel slap - ofte, skjer dask for en kombinasjon av alle disse faktorene
lavt oljetrykk

Oil. er ikke bare et smøremiddel, det tar opp litt plass i mellom deler og fungerer som en pute for å myke slag mellom dem. Før oppstart, sitter motoren oljetrykk på null. Det tar litt tid for oljen å jobbe opp gjennom pumpen og fylle olje gallerier og løftere før det endelig jobbe seg til valvetrain. Termisk ekspansjon spiller igjen en rolle her, siden de deler i motoren din er laget for å fungere sammen etter alt blir varmt og utvider seg. Før utvidelsen, kan de større avstander mellom deler kombinere med en mangel på olje å forårsake rallende rett etter oppstart.
Slow trykkoppbygging

Sammen med termisk ekspansjon , er treg oljetrykk oppbygging sikker på å bidra til å rasle ved oppstart. Normalt ville kaldt, tykk olje bygge opp trykket raskere enn tynn, varm olje, men en utslitt pumpe, slitt pumpe bypass våren og overflødig lagerslitasje vil bremse olje trykkoppbygging til det punktet at motoren kan skrangle. Utslitt viktigste og stang lagrene kan blø system trykket ut før den fikk mulighet til å gjøre ting som å fylle de hydrauliske løftere, betjene kjedestrammeren og gir demping olje for valvetrain.
Timing Chain Rattle

Ikke alle motorer har kamkjeder og ikke alle timing kjeden oppsett er utsatt for denne typen problem. Men noen, særlig de som bruker hydraulisk kjedestrammere, slik som Nissan KA24, er kjent for å oppleve registerkjededeksel skrangle når motoren blir nok kjørelengde på den. I KA24 sak, kommer problemet ofte ned til en slitt beltestrammeren, men andre problemer vil forverre tilstanden med denne motoren og andre. En tørr, kald kjeden er allerede utsatt for rasling, og en som fikk noen slitasje-indusert slakk i den vil rasle enda mer. Men en hydraulisk kjedestrammer som får sin push-strøm fra oljesystemet ikke vil være i stand til å holde timing kjeden tett inntil oljepumpe bygger opp trykk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68721.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer