Hvordan isolere en dårlig Ignition Coil på en 2006 F-150 med en 5.4L V8

Ford F-150 vært en relativt enkel maskin som ikke selv ser nytten av drivstoff injeksjon til 1987, men starter i slutten av 1990-tallet, gikk Ford på en elektronisk kontroll mani. Ett system i særdeleshet har gitt F-150 eiere hodepine siden det ble lansert: coil-on-plug tenningssystem. Ford utviklet dette systemet for å gi pickup mer makt, samtidig som man reduserer utslipp og drivstofforbruk. Det er også lagt til et nytt problem: den beryktede "Cylinder X Misfire" kode. Dette systemet har åtte spiral pakker totalt, så isolere den mislykkede tennspolen på 5,4-liters motor kan være litt vanskelig. Du trenger
OBD-II scanner
Flat-skrutrekker
Ratchet
Socket
Non-drevet testlampe
Spark tester
Vis flere instruksjoner
Identifisere Cylinder
en

Plugg OBD-II scanner inn data link kontakten på lavere førersiden av dashbordet. Slå lastebilens tenningen til "Run"-posisjon, men ikke start tenningen. Begynn skanneren scan funksjon og observere når den kobler seg til lastebilens datasystem.
2

Les kodene som vises på OBD-II scanner. Skanneren vil beskrive en kode som "Misfire Sylinder nr X," med "X" representerer sylinderantallet som har et problem avfyring, hvis det er en enkelt feiltenning. En "Multiple Cylinder Misfire" koden betyr at det er et problem annet enn en single coil pack.
3

Sammenlign sylinder nummeret som er oppført på skanneren med utformingen av F-150s motor. Ford nummerert sylindrene 1-2-3-4-8-7-6-5, og starter forfra passasjersiden av motoren og flyttes med klokken rundt motoren. Dette identifiserer hvilken spole krever testing.
Teste mislyktes Coil
4

Kontroller viklingslaget ledningsnettet er satt i. Hvis selen ikke er koblet til, sier " duh, "klapse pannen med håndflaten din, plugge den i og kontrollerer driften av F-150. Hvis selen er plugget i eller fortsetter å ha en feiltenning etter å plugge den inn, fortsette med testprosessen.
5

Lirk oppover på passasjersiden dør skrapemerker panel med en flat skrutrekker til å løsne dets klemmene, deretter fjerne panelet. Åpne sikringspanelet døren på passasjersiden spark panel ved å åpne det før det er vinkelrett på spark panel, deretter trekke sine buede faner fra kick-panelet. Lirk utover på senterbolten på pin-type klipp på det øverste hjørnet av kick panel med en flat skrutrekker, deretter lirke klippet fra kick-panelet. Fjern kick panel.
6

Fjern de to skruene som fester treghet bryter med en skralle og socket, og trekk treghet bytte bort fra mount sin før du kan få tilgang til ledningsnettet. Lirk oppover på låsetappen på treghet bryter ledningsnett, trekk selen.
7

Start motoren og la den stall. Dette eliminerer all bensin fra linjene, ikke slik at lastebilen for å starte i løpet av testperioden
8

Koble ledningsnettet fra den virkningsløs spole pakke og se på det med låsetappen ned;. Det pin på venstre side er "Ign Start /Kjør" pin og en på høyre side er "COP" pin. Se på drivverket kontroll modul som ligger under panseret og innkallingen er det tre ledningsnett koblet til den. Sele på førersiden av bilen er motoren sele. Motoren har fire rader med ledninger. Den ledninger selen nærmest toppen består av ben 1 til og med 17, fra høyre til venstre. Den andre raden ned hus pinnene 18 til 33, fra høyre til venstre. Den tredje raden inneholder ned, fra høyre til venstre, pins 34 gjennom 50. Den siste raden av ledninger på selen hus pins 51 gjennom 66, fra høyre til venstre.
9

Bestem pin på PCM som passer med viklingslaget du arbeider på. Sylinder 1 bruker pin 17; sylinder 2 bruker pin 11; sylinder 3 bruker pin 12; sylinder 4 bruker pin 14; sylinder 5 bruker pin 10; sylinder 6 bruker pin 15; sylinder 7 bruker pin 16, og sylinder 8 bruker pin 9

10

Touch ene enden av en ikke-strømførende testlampe til "Ign Start /Kjør" pin i viklingslaget ledningsnett; kontakt den andre enden av testen lampe til tilsvarende pinnen på PCM for at spolen pack, som bestemt i forrige trinn. Du kan stikke den PCM tråd med den skarpe enden av testen lampe eller bruke en tynn sonde vedlegg på slutten av testen lampe for å få kontakt med PCM pin inne i sele.
11

Sveiv motor og se etter testen lampe til puls kontinuerlig. Hvis testen lys konsekvent blinker, det er en puls som kommer fra PCM til spolen pakke, og du kan gå videre til neste trinn. Hvis det ikke er blinker, eller det er inkonsekvent blinker, er problemet i ledningene eller drivverket kontroll modul, ikke spolen pack.
12

Vri tenningen til "Off" posisjon. Fjern bolten som fester spolen med en skralle og socket. Trekk spolen av motoren med en liten vridning bevegelse. Trykk på den ene enden av en gnisttester inne i spolen, vil som en tennplugg gå. Trykk den andre enden av tester på tennpluggen. Juster gnist tester til et gap på mellom 0.040 og 0.050 inches. Instruere en assistent til å starte motoren mens du ser gnist i tester. Dersom gnisten er et blålig hvitt, er problemet i et annet system, slik som drivstoff eller luftinntaket. Dersom gnisten er en rød eller oransje farge, mislyktes spolen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68575.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer