Min bil vil ikke gå når jeg setter den i gir

Hvis bilen ikke beveger seg når du setter den i gir, kan det være på grunn av en enkel forglemmelse eller du kan ha en alvorlig overføring problem. Kilden til distribusjonspakke kan avhenge av om bilen har automatgir eller manuell girkasse. Du kan se etter noen fører deg selv, men du må kanskje ha bilen tauet til et verksted for å finne kilden til problemet. Instruksjoner
en

Sørg for at bilen er slått på. Dette kan virke innlysende, men noen biler kjører så stille at du kanskje tror bilen er på når det egentlig ikke er det.
2

Kontroller at du har koblet ut parkeringsbremsen. Parkeringsbremsen kan hindre bilen i å bevege seg selv når den står i gir.
3

Påse at girspaken er fullt engasjert i utstyr hvis det er en manuell girkasse. Noen ganger clutchpedalen ikke er tilstrekkelig deprimert å la shifter å gå helt i gir. Prøv å skyve clutchpedalen helt til gulvet og forsøk på å sette girspaken i gir, og deretter prøve å gi den gass. Husk også at når du setter girspaken i gir, må clutchpedalen kobles ut for å plassere bilen i gir.
4

Prøv å starte fra et annet gear. Prøv alle girene, inkludert omvendt. Dette bidrar til å avgjøre om en enkelt utstyr som forårsaker et problem eller om det er hele sendingen.
5

Sjekk overføring væske hvis det er en automatisk girkasse. Bilens brukerhåndboken vilje detalj hvor overføring væske peilepinnen er plassert. Du bør engasjere parkeringsbremsen, la den i Park og snu bilen på. Så sjekk overføring væske ved å trekke ut peilepinnen, tørk den med en ren klut, sette inn peilepinnen. Når du fjerner peilepinnen igjen, sjekk nivået, farge og lukt av væsken. Hvis væskenivået er lavt, kan du prøve å legge litt mer væske for å bringe det innenfor "Cold" eller "Hot" soner, avhengig av varmen fra motoren. Hvis væsken er mørk brun eller svart, eller lukter brent, kan du ha en alvorlig overføring problem. Har bilen tauet til en sertifisert auto tekniker.
6

Undersøke shifter og shift linkage ved å fjerne shift boot og, om nødvendig, midtkonsollen. Undersøke låsesplintene eller klips som holder shifter forsamlingen til rammen og om Shifter forsamlingen er fortsatt intakt. Hvis dette ikke er tilgjengelig fra toppen, må du undersøke dem fra under bilen. Bare prøv dette hvis du er kjent med hvordan shift linkage fungerer. En slitt shifter eller frittliggende shift linkage kan forhindre utstyret fra å engasjere seg. Hvis skiftet sammenhengen vises brutt eller frakoblet, har bilen tauet til en sertifisert auto tekniker.
7

Note om, på en manuell girkasse, bilen litt engasjerer i gir eller kryper litt frem og clutch synes å være forsinket. Hvis dette er tilfelle, kan den være en slitt koblingsplaten. Prøv å sette på parkeringsbremsen og sette blokker under fronter av hjulene. Så, med clutchpedalen deprimert, plasserer bilen i et høyt gir og sakte la ut clutchen. Vanligvis vil bilen stoppe. Men hvis bilen fortsetter å kjøre selv med clutchen slippes, clutch plate slitt og må skiftes.
8

Har bilen tauet til et verksted hvis ingen av disse trinnene har hjulpet diagnostisere problem. På dette punktet, er det svært sannsynlig et alvorlig problem som bare kan løses av en ekspert. Det kan være en slitt momentomformer på en automatisk girkasse, som trenger utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65598.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer