Hvordan hente feilkoder for Mazda 626 Diesel

Enten diesel-eller bensindrevet, kan en Mazdas feilkoder nås og diagnostisert med en håndholdt skanner. Dette er den mest pålitelige måten å finne ut hvorfor "Check engine" lyset har blitt aktiv. Kjøretøy operere under en standardisert On-Board Diagnostic kodesystem, men for tiden er det to typer kode tilgjengelig. For biler produsert før 1996, må hardware å vite OBD-I feilkoder. Biler etter 1996 trenger OBD-II, og de fleste skannere er ikke reverse-kompatible. En OBD-II scanner vil ikke forstå OBD-I feilkoder. Så før du kjøper noe diagnostisk utstyr, vet produksjon året. Når det er avgjort, hente kodene er en ganske enkel prosess. Du trenger
OBD kode leser
Vis flere instruksjoner
en

Åpne førersiden dør, og sett Mazdas nøkkelen i tenningen. La bilen av for tiden, men du skal komme tilbake til denne tasten senere.
2

Finn Mazdas diagnostiske port. Dette uttaket er inngangsporten til din Mazda diagnostiske system, og du bør være i stand til å finne den et sted under dashbordet.
3

Koble OBD-II scanner i diagnostisk port. For å gjøre dette, vil du bruke kabelen koblet til skanneren, som ender i en mange-festet plugg. Denne pluggen skal være lett å skyve på plass. Hvis porten motstand, skyv hardt, men ikke tving den.
4

Vri nøkkelen i Mazdas tenningen og starte bilen.
5

Watch kodene vises på skanneren skjerm. Mange OBD-II skannere vil ikke gi en definisjon, så vil du sannsynligvis nødt til å skrive den rapporterte feilkode ned og slå det opp. Ved hjelp av Google, Bing eller noen annen søkemotor, kan du finne en dekoder, for eksempel "Engine Light Hjelp (se Ressurser).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65891.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer