Problemer forårsaket av eksosmanifold Lekkasjer

Nei, bilen er ikke skyter på deg, men det irriterende lite trykk kan fortsatt forut samme tilstand som noen kule. Eksos lekkasjer vil ikke nødvendigvis ødelegge motoren din, mens branner er mulig, er det realistisk worst-case scenario at de vil koste deg litt penger i maskin arbeid. Men det kanskje ikke noe for deg, spesielt hvis du ender opp med å sovne før du kommer til verkstedet. The Big Sleep

Gjør ingen feil: eksosmanifold header lekkasjer og tilhørende gasser er dødelig. Eksosen fra motoren inneholder store mengder karbonmonoksid, et molekyl som binder til hemoglobin i blodet ditt. Hemoglobin er som en svamp, plukke opp oksygen molekyler og frakte dem til cellene i kroppen din. Karbonmonoksid "tresko" den hemoglobin porene, og etterlater ikke rom for oksygen. Karbonmonoksid fylt motorrom vil til slutt lekke noe av denne luktfri, fargeløs gass inn i bilen, slik at du ekstremt trøtt og død. Fun Fact: Karbonmonoksid-mettet blod ser bemerkelsesverdig like oransje Kool Aid
Flens Korrosjon

Eksosmanifold lekkasjer tendens til å starte i det små, men de har en måte å få. større og større. Hot gasser skyting gjennom lekkasjen gjøre to ting: degradere De pakningen overflaten og de ruste manifold og manifold anleggsflaten på hodet. Denne varme-indusert korrosjon skjærer en liten kanal fra anleggsflaten, en som kan eller kan ikke kreve maskinens arbeide for å løse. Riktignok gjør denne type skade tar en stund å ha en effekt, men det vil skje til slutt.

Engine Feil

De fleste moderne biler trekke sine luft inn fra utsiden eller gjennom fender-godt og vel vekk fra motoren. Cold-air induksjon kom i vanlig praksis på 1970-tallet, før det, de fleste biler trakk luft inn fra motorrommet. Karbonmonoksid brenner ikke, og det fortrenger oksygen, som vil ha de samme grunnleggende effekt på motoren som det vil på kroppen din. Før eller senere bilens motor kommer til å kveles, miste makt og muligens drøye helt til karbonmonoksid tømmer ut. Selvfølgelig, hvis du har en eksos lekkasje stort nok til å kvele en motor ut, oddsen er at du er for dødt å kjøre.
Detection

Eksos manifold lekkasjer kan være vanskelig å spore opp, spesielt på biler med forhjulsdrift der en manifold er plassert på baksiden. Den enkleste måten å finne en manifold lekkasjen er å sprute manifoldene med såpevann og se etter bobler. Bilens manifolder må være iskald for denne kontrollen, ettersom en varm manifold vil raskt koke såpe-vann-blanding, og få den til å boble overalt. Alternativt kan du holde en seks-tommers-lange papirstrimmel av manifolden anleggsflaten og se på det å blåse ut litt. Det tredje alternativet (hvis du ikke har en mekanisk kjølevifte) er å kjøre til din lokale onkologisenter og finne noen som røyker. Har din assistent blåse en tykk sky av røyk rundt manifold og se etter bevegelse i luften. Denne tilnærmingen fungerer spesielt godt for å finne lekkasjer skjult under manifold og i out-of-the-way steder.
Myter, Busted

Noen old-timere vil fortelle du at en eksos manifold lekkasje vil steke motoren din eller brenne eksos ventiler. Det er noen logikk bak dette, ettersom eksos strømmer gjør midlertidig reversere når du går ut av røret, det er derfor vi bruker manifolder i første omgang. Imidlertid er den lille mengde luft suger tilbake inn gjennom den lekkasjen usannsynlig å gjøre det inn i forbrenningskammeret. Og selv om den gjør det, vil bare en stor lekkasje levere nok oksygen til å føre til en radikal endring i luft-drivstoff-forhold, siden luften rundt lekkasjen er mer enn sannsynlig mettet med karbonmonoksid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68306.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer