Basic Automotive elektrisk feilsøking

Alle bilbransjen elektriske kretser krever en viss spenning fra en strømkilde, en forbindelse som en lukket krets som en betingelse for kontinuitet. Ødelagte, sprukket eller løs ledninger kan forstyrre en krets eller få den til å være ufullstendig. Ledninger som er alderen eller blitt brukt med svært høy strømstyrke kan bryte ned og forårsake indre motstand, som fører til lavere enn normale spenning avlesninger. Grunnleggende automotive elektrisk feilsøking krever noe kunnskap om de separate elektriske anlegg og bruk av enkelte målere. Du trenger:
Eiers reparere manuell
Stålbørste
Batteri hydrometer
multimeter
Amp meter (clip-on)
Kleshenger ledning
Long byglingstråd
Skrutrekkere
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk batteriets stående spenning ved å klippe positiv ledelsen av et multimeter til den positive batteripolen. Kabelendene må være fri for korrosjon i denne testen. Rengjør dem med en stålbørste. Klem multimeter negative ledningen til minuspolen.
2

Sett skiven for volt. Du bør lese minst 12,6 volt. Hvis den leser mindre, må du lade batteriet og ta en annen lesning. Hvis batteriet er fortsatt under 12,6 volt, eller har en reduksjon på mer enn to volt, må du sjekke cellene.
3

Fjern de forseglede eller pop-out battericelle caps og sjekke hver celle med et batteri hydrometer. De kork eller plast flyter i hydrometer bør flyte i "Green" delen, med ingen celle vises i "gul" eller "Red" marginer. Gul eller rød indikerer at en defekt celle, noe som betyr at batteriet må skiftes.
4

Sjekk ladesystemet ved å plassere den positive ledningen til et multimeter til plusspolen på batteriet. Plasser multimeter negative ledelsen på minuspolen. Start motoren og lese ladesystemet spenning. Ladesystemet spenning bør lese mellom 1,5 og 2,0 volt over batteriet stående spenning, eller 14,1 til 14,6 volt. Hvis den ikke gjør det, ligger et problem med dynamo, dynamo beltet eller regulator.
5

Slå av motoren. Koble en clip-on amp meter til den positive forrett kabel. Sett amp meter for 1000 amp skala. Koble tenningen coil ledningen fra spolen eller spole pack. Jorde coil ledningen til motorblokken med et stykke kleshenger wire. Har assistent søke i nødbremsen og plassere foten på bremsepedalen. Forsøk ham har å starte bilen i fri og la motoren sveiv i flere sekunder.
6

Se på starteren strømstyrken uavgjort lesing på amp meter. Se i bruksanvisningen for den maksimale mengden av strømstyrken uavgjort tillatt for kjøretøy. Alt over 200 ampere vil være mistanke, noe som indikerer motstanden i viklingen. Kontroller ytre solenoiden ved å plassere en lask på startbatteriet terminal på releet og den andre enden av ledningen til den varme avsender wire. Hvis spolen ikke engasjere seg for å snurre starteren, har el-kontakter mislyktes.
7

Sjekk dine belysning komponenter ved først å fjerne linsen caps med en skrutrekker og undersøke pærer. Erstatte eventuelle pærer som har brutt karbon filamenter. Kontroller socket-tilkobling for korrosjon og pære socket jordledning. Frontlykter, blinklys, bremselys, plate og backup lysene kan sjekkes på denne måten. Hvis pærene viser gode filamenter, gå til din viktigste sikringsboksen panel og sjekk den aktuelle sikringen for hver belysning komponent.
8

Se på fibrene i spade eller tube-type sikringer. Erstatte noe som virker brent eller frakoblet. Sjekk de viktigste frontlys stafett hvis begge frontlyktene ikke klarer å betjene. Slå den mistenkte stafetten med en annen kjent god stafett og se om de fungerer. Hvis de fungerer, erstatte dårlig stafett med en ny stafett. Hvis sikringer, releer og pærer vises godt, men ingen belysning resultater, kjøre en jumper ledning fra plusspolen på batteriet til varmt bly inne i pæren kontakten.
9

Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon og sørge for at pæren kontakten har en god jordforbindelse. Hvis pæren lyser med jumper wire, indikerer det en defekt ledning fra strømkilden. Bruk en 12-volt test lys for å sondere en mistenkt ledning fra sin komponent kilde til sin nærmeste tilknytning til et batteri strømkilde.
10

Stab vaieren med skjerpet test lys probe og se etter testen lys til å lyse. Hvis det mislykkes for lys, ikke ledningen ikke ha spenning til det på det tidspunktet. Se etter eventuelle in-line sikring eller smelteledd videre oppstrøms mot strømkilden, og erstatte noen som vises blåst.
11

Koble fra batteriet kilde eller sikring til en komponent når du trenger å sjekke ohm motstand i en wire. Still et multimeter til lav ohm innstillingen. Plasser ohmmeterlederne ved motstående ender av den ledning eller på de motstående sider av en bryter. Les ohm. Hvis du har en høyere enn normalt ohm lesing, indikerer det motstand i wire eller bryter eller korroderte og delvis bakken. Rengjør alle jordkabler og stropper, spesielt flettet motor bakken stropper.
12

Slå opp i eierens repair manual for normal motstand tillatt for wire eller slå på kjøretøyet. Husk at gauge (diameter) av tråd når de vurderer den maksimalt tillatte ohm. Din eiers reparasjon håndboken vil ha ledningen måle størrelser og komponent spenning krav, sammen med amp og ohm terskelnivåene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68006.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer