Slik feilsøker MOTORKODER på en 2007 KIA Sorento

Når en 2007 Kia Sorento er solgt i USA, må det følge Environmental Protection Agency regler. Dette betyr at 2007 Kia Sorento er kompatibel med den andre generasjonen av On-Board Diagnostic koding. Dette systemet er universelle for merker og modeller som selges etter 1996. Sorrento datamaskin overvåker motoren og registrerer tilfeller av funksjonsfeil. Når et problem gjentar seg nok, etiketter datamaskinen den som "trøbbel" og aktiverer check engine lys. Tilgang til disse check engine lyset koder er ganske enkelt. Du trenger
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
en

Koble OBD-II scanner til Kia DLC-port. Det vil være under dashbordet, i nærheten av rattstammen. Slå på skanneren. Du trenger ikke å slå den på deg selv hvis du eier en skanner som er forhåndsinnstilt til å starte seg selv når en tilkobling er sanses. Snu 2007 Kia Sorento elektronikk på ved å vri tenningen til "On" posisjon. Slå av motoren på bare hvis du eier en skanner som krever at ekstra trinn.
2

Se på din OBD-II scanner. Hvis kodene ikke var automatisk hentes, eier du en skanner som trenger det kommandoen tastet inn Scanner layout og knappenes plassering varierer etter merke. Du må ta kontakt med din eksakte skanneren håndbok for den nøyaktige fremgangsmåten for hvordan du taste inn "hente", "read" eller "Scan"-kommandoer.
3

Se på den første bokstaven i den alfanumerisk kode. Siden du leter etter motorproblemer, fokusere på de koder som begynner med "P." Dette er koder som omhandler både motoren og drivstoffsystemet. For tiden kan du ignorere koder som begynner med "C", "B" eller "U." Skriv P-koder på et eget ark.
4

Consult skannerens håndbok for de generiske OBD-II koding betydninger. Definisjoner bør være i form av lister, og vanligvis mot baksiden av håndboken, i bilag. Den Sorento vil også bruke Kia ytterligere og supplerende OBD-II koder. Disse vil sannsynligvis være verken i skanneren håndbok heller ikke i Sorento håndbok. Du må finne disse kodene på nettet (se Ressurser). Kopier koden betydninger ved siden av de tilsvarende P-koder.
5

Åpne Kia motorrommet og feilsøke stedene basert på listen over P-koder. For eksempel refererer Kia-spesifikk kode P1496 til "EGR Stepper Motor Feil -. Circuit 1" Feilsøke ikke bare den aktuelle kretsen, men EksosGassResirkulering systemet som helhet, spesielt hvis du har en klynge av koder sentrering rundt EGR-systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66652.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer