Feilsøking en P0401 problemkode på en 2001 F-150 Ford Pickup

Diagnostic problemer kode P0401, i 2001 Ford F-150 pickup lastebil, er relatert til eksos (EGR) system. Denne koden indikerer at strømningshastigheten for resirkulerte avgasser er under det normale driftsområde. Siden denne koden er kun relatert til EGR-systemet kan du finne årsaken ved å teste funksjonen av delene i dette systemet. Den gjennomsnittlige gjør-det-selv hjemme mekaniker kan fullføre disse testene i et par timer ved hjelp av vanlige diagnostiske verktøy. Du trenger
Vacuum pumpe
Digital volt /ohm meter
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

visuelt vakuum linjer i EGR system for sprekker og splittelser. 2001 Ford F-150 har et vakuum linje fra EGR ventil til EGR ventil magnetventil, og et vakuum linje fra magnetventil til inntak manifold. Erstatte eventuelle splitt eller sprakk vakuum linjer.
2

Start motoren. Koble et vakuum linje til EGR styresolenoiden og en vakuummåler. Rus motoren over 2000 rpm og se på måleren. Det bør øyeblikk hoppe og deretter slå seg til normal når motoren brummer. Dette indikerer kontrollkretsen fungerer. Hvis vakuummåleren lesing endrer ikke erstatte styresolenoiden.
3

Bruk fem minutter på seks i-HG vakuum ved hjelp av en håndholdt vakuumpumpe til EGR ventilen. Motoren skal snuble som EGR ventilen åpnes. Vakuum bør holde til det frigis. Hvis vakuum lekkasjer ned erstatte EGR ventilen. Hvis motoren ikke snuble når vakuum ble brukt til EGR ventil rense havner i inntaket manifold.
4

Fjern EGR ventilen fra inntak manifold med en 13mm fastnøkkel til å fjerne de to boltene som feste den til inntaket manifold. Bruk en skiftenøkkel til å fjerne den store mutteren som fester det til EGR røret og legge EGR ventil til side ..
5

Rengjør portene plassert bak EGR ventil i inntaket manifold med en stiv ståltråd og en liten stålbørste. En av de vanligste årsakene til koden P0401 er en tett passasje i manifold. Kontroller at avsnittene er ikke tettet med karbon oppbygging og installere EGR-ventilen.
6

Fjern kodene fra datamaskinens minne og prøvekjøring lastebilen for å kontrollere at rensing portene løst problemet. For dette systemet to 15 minutters test stasjoner som består av både motorveien og i byen hastigheter er nødvendig for at datamaskinen skal selvtest systemet.
7 p Hvis alle andre kontroller viser normal, og EGR passasjer er rengjøre, erstatte Delta Pressure Tilbakemelding Eksos (DPFE) sensor, som ligger på førersiden av inntak manifold og EGR prøverør sensoren er koblet til. Denne sensoren måler EGR flyt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66111.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer