Slik feilsøker en 1988 Ford Ranger EEC

Bil og lastebil on-board diagnose ble standardisert i 1996. Før det, hadde produsentene sine egne systemer. For Ford-biler, er dette systemet som kalles elektronisk motorkontroll. En 1988 Ford Ranger faller i den fjerde versjonen av denne diagnostiske systemet, og få tilgang til feilkoder krever ikke en kode skanner. Ford selv kan bli gjort for å gjennomgå en selvstendig diagnostisk test, og feilkoder blir videreformidlet av check-engine lyset å blinke i et sett sekvens. Du trenger
Byglingstråd
Vis flere instruksjoner
en

Start Ranger motor og kjøre den i to minutter ved 2000 rpm. Når motoren er varm, slår Ranger off.
2

Pop Ranger panseret og se etter selvtest stikkontakt og inngangene. Utløpet er en trapesformet hub med seks plasser. Selvtesten innspill vil være mindre og har bare ett spor.
3

Undersøk trapesformede selvtest stikkontakt. Legg merke til det fire sporene på den nederste raden. Den andre i til venstre er den "bakken". Ved hjelp av jumper wire, kobler det sporet til egen self-test input.
4

klatre inn i en førersetet og har en penn og papir klar. Sett nøkkelen i tenningen og vri det elektriske systemet på, men starter ikke motoren.
5

titt på check-engine lys og telle blinker. EEC-IV koder er enten to-eller tre-sifrede sekvenser. Den første gruppen av blink vil representere det første tallet i sekvensen. Det vil være en liten pause for å angi det neste antall av koden. Så, for eksempel, vil EEC kode 22 være representert med to blink, en pause, og to blinker. Lengre pauser signalisere begynnelsen på en ny kodesekvens. Skriv ned koden nummer.
6

Slå opp problemer koden online. Det er flere tilgjengelige ressurser for OBD-II koder, men en rekke ikke-Ford nettsteder liste EEC koder. Når du har funnet koden beskrivelse, kan du gjøre en utdannet beslutning om å forsøke å fikse det eller å konsultere en profesjonell mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66181.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer