Hvordan vite om en Hub Assembly er dårlig?

Hub forsamlinger har blitt populært siden først brukt på forhjulsdrevne biler. De integrere navet på hjulet med hjullagrene og er sentrert på spindelen av drivakselen. Firehjulstrekk biler bruker hub forsamlinger og nå, selv med firehjulstrekk lastebiler og SUVer bruker dem. De interne lagrene i navene krever ingen service under brems jobber og firehjulsdrevne lastebiler trenger ikke foran huber service. I motsetning til frittflytende lagrene, gjør hub bærende forsamlinger ikke tillate noen spill når du tester tetthet av hjulet. Du trenger
Wheel kile
Bil jack
Jack står
Vis flere instruksjoner
en

Prøvekjør bilen for å finne ut om det er noe støy utslipp fra de fremre eller bakre aksler. Hub forsamlinger kan avgi en viss variasjon av lyder, oftest en growling eller skrapelyd. Støyen kan reise over akselen og gjøre det vanskelig å finne ut hvilken side det kommer fra, men det vil intensivere med hastigheten revolusjonene i hjulene. Andre lyder dårlige forsamlinger kunne inkludere er knirker, squeals eller et høyfrekvent klynking.
2

Bestem på prøvetur som aksel støy (hvis noen) kommer fra. Hvis det er ingen lyder til stede, men inspeksjon av lagrene fortsatt er ønsket, gå videre til trinn tre. Fremre lager lyder (sliper og knurrer) kan ofte bli hørt og følte selv i rattet og gulvet pedalene. Bakre hub montering lyder kan ofte bli hørt bak føreren og selv følte i setet mens du kjører. Dette er fordi den lyder reise over akslene og kan ofte være en sensasjon følte samt hørt.
3

Parker bilen på en asfaltert og flatt underlag. Sett på parkeringsbremsen kun dersom du sjekker foran hub forsamlinger. Hvis og når du sjekker bakre hub forsamlinger, må parkeringsbremsen å være i av-stilling.
4

Place et hjul kile opp mot den ytre slitebanen overflaten av et dekk på motsatt aksel som blir løftet for å sjekke hub montering.
5

Løft bilen med bilen jack og støtte akselen på bukker.
6

Plasser en hånd på toppen av ett dekk og den annen side på undersiden av dekket og forsøke å vibrere opp og ned. Hvis det er noen trekk ved utføring av denne test, bør navet sammenstillingen bli erstattet. Frittflytende lagrene på foran og bak akslene gir liten lek, så bestemme hjulet blir inspisert har en hub montering er nødvendig. Hvis hjulet har et nav montering og slark er filt, fortsetter den andre dekk på den annen side av akselen. Hvis noen hjulet har lek, er at mest sannsynlig dårlig peiling. Hvis ikke, gå videre til trinn 7.
7

Snurr hjulet og dekket i den retningen det ville være fremover så fort som mulig. Prøv å finne ut om det er en grov lyd som kommer fra sentrum av dekket. Dette er et annet tegn på et lager å bli svake, selv om det som ingen lek i hub montering. Sammenlign de to dekk på samme aksel for å fastslå om man lyder mer aggressiv enn den andre. Den med mer støy betyr vanligvis hjulet med de dårlige hub montering.
8

Kontroller de to dekkene på gjenværende aksel, om ønsket, men bytte hjulet kile over til den motsatte aksel for lofting den andre akselen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66000.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer