Virkningene av en dårlig Intake Manifold

Inntaket manifold fungerer som en midlertidig reservoar og miksing kammer for forstøvet drivstoff som kommer fra forgasseren eller throttle body. Det fungerer også som en vask og kjøligere å holde overskuddsvarme fra koking av drivstoffet i forgasseren eller throttle body. Noen manifoldene har en skovl konstruksjon for å lede nøyaktige mengder av fordampede brensel i sylindrene mens andre manifolder har enkelt rør å direkte brennstoff strømme inn i hver enkelt sylinder. Plast innsugsmanifoilene

Plast innsugsmanifoilene ble konstruert for flere Ford og GM biler med V-6 og V-8 motorer. Noen av problemene forbundet med dem håndtere de vinkler skåret i deres parring overflater på manifolden som ikke overens med blokk vinkler. Når de har blitt torqued sammen, forvrenger manifolden for å passe blokken. Hull og sprekker kan oppstå, noe som kan føre til vakuum lekkasjer, grov tomgang og feiltenning. Dette kan også føre til vannlekkasjer i de mangfoldige kjølevæske passasjer.
Casting Problemer

innsugsmanifoilene laget av aluminium eller støpejern kan ha avstøpning uregelmessigheter eller feil knyttet til deres molekylære makeup. De mest åpenbare tegn vil være sprekker langs avstøpning sømmer hvor metallet har svekket på grunn av utvidelse og sammentrekning. Hvesende eller suger lyder høres fra sprekk eller søm split. Motoren vil gå ujevnt, spesielt på tomgang. Forgasseren blanding skruen vil også mislykkes i å justere.
Central Port Injection Intake Manifold

På General Motors '4.3L V6 Vortec motor, har inntaket manifold en sentral port injeksjon system. Dette injeksjon systemet har et plenum dekselet skjuler det fra visningen. Et problem skilt med inntak manifold vil være drivstoff trykkregulator lekker rå drivstoff inn i passasjersiden av manifolden mens drivstoff og returledning kan lekke inne i manifolden på førersiden. I tillegg kan den viktigste enkelt injektor og sprøytedysene lekke. Dette resulterer i for mye drivstoff sendt inn i sylindrene, forårsaker en glipp og en svært synlig lukten av gass i motorrommet.
Manifold vannlekkasjer

innsugsmanifoilene kan mislykkes på anleggsflaten med blokken eller lider en pakning svikt. Innsugsmanifoilene som inneholder interne kjølevæske passasjer kan dele på pakningen kanten og la vannet å lekke eksternt fra manifolden i ventilen dekselet. Dette utarmer kjølevæskenivået i overløp reservoaret og kan føre til at motoren kjøres varm og feiltenning. En pakning svikt kan skje når en vann jakke pauser og kors med inntak port til sylinderen, noe som kan kortslutte den tennpluggelektrode. Begge forholdene vil føre til overoppheting, motor glipp og merkbar vanndamp ut av eksosrøret (for den interne pause).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65949.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer