Slik feilsøker Min 1993 Honda Accord som ikke vil starte

Feilsøking en 1993 Honda Accord som ikke vil starte begynner med en grunnleggende forståelse av hva som er nødvendig for at motoren skal starte. Drivstoff blandet med luft i riktig forhold, introdusert inn i sylindrene på riktig tid (ventiltider) og antennes av tenningssystemet på riktig tid (gnisten og timing) er alle krav til motoren for å kjøre. Når du forstå at konseptet, kan du finne problemet gjennom en prosess med eliminering. Du trenger
Socket sett
Skrutrekkersett
Forgasser rengjøringsmidler spray
Automotive krets tester
dieselinjektor "noid" light
Vis flere instruksjoner

1.

Fjern de to 10 mm bolter på øvre timing dekselet. Fjern de to 10 mm muttere som fester dekslet til ventilen i topplokket på toppen av motoren. Skyv den øvre timing dekke ut og se på timing utstyr som assistent prøver å starte motoren. Hvis motoren kjennes å spinne, men den øverste giret ikke beveger seg, erstatte timing belte. Dette er en vanlig årsak for en Honda som ikke vil starte.
2

Trekk en av plugg ledninger og en av drivstoff injektoren elektriske koblinger. Installer en injektor test lys (noid) i injektoren elektriske kontakten og presse en liten skrutrekker inn i enden av pluggen ledningen slik den er i kontakt terminalen i støpselet ledningen boot. Holde skrutrekkeren nær til motorblokken og har en medhjelper forsøke å starte motoren. Hvis noid ikke flash eller pluggen ledningen ikke gnist, må du bytte distributør. På 1993 Honda Accord, er trigger for injektorer og tenningssystemet bygget inn distributøren og kan ikke erstattes av seg selv.
3

Spray forgasserrens inn i spjeldhus av Honda . Prøv å starte motoren. Hvis det begynner midlertidig, og boder, sjekk drivstoffpumpen sikring ved hjelp av en bil krets tester for å undersøke hver av test pinnene på bensinpumpen sikringen ligger i under-panseret sikring blokk. Bytt ut sikringen hvis en pinne har makt og den andre pinnen har en grunnflate. Hvis sikringen er god og har strøm på begge testpinner, bruker krets tester for å sjekke om makten ved bensinpumpen plassert under baksetet pute. Hvis strømmen er til stede, må du bytte bensinpumpe. Hvis strømmen ikke er til stede, må du bytte bensinpumpe releet i under-panseret sikring blokk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65033.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer