Testing bilbatteri Vs. Dynamo

Hvis bilens batteri og /eller dynamo ikke fungerer som de skal, står du en høy risiko for å bli strandet med en bil som nekter å starte. Heldigvis, diagnostisering batteri og dynamo problemer er ganske enkel, selv for en nybegynner mekaniker. Selvfølgelig, hvis batteriet er i stadig døende og trenger lading, kan du anta at noe er galt. Men ikke umiddelbart anta at du trenger et nytt batteri. Ofte er ladesystemet, dvs. dynamo, på feil. Du trenger
Voltmeter (en med et digitalt display vil være lettest å lese)
Batterilader (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
Teste Batteri
1

Slå av motoren og alt tilbehør, radio, klimaanlegg osv.
2

Åpne bilens panser og fjern eventuelle skjold /deksler fra batteriet og terminaler.


3

Trykk positiv ledelsen av voltmeter din til den positive batteripolen. Positive ledninger og klemmer er oftest rød i farge og /eller merket med et plusstegn.
4

Trykk minuskabel voltmeter din til minuspolen. Din negative bly og terminalen er mest sannsynlig svart og merket med et minustegn.
5

Se på skjermen på voltmeter din. Du bør se en lesning et sted mellom 12,5 og 12,8 volt. Hvis du ser en lesning lavere enn 12,5, er batteriet ikke holder en full ladning. Dette er et tegn på at batteriet kan være dårlig. For ytterligere å teste det, må du lade batteriet helt med en batterilader og vente en dag eller to, uten å kjøre bil eller bruke batteriet. Teste batteriet igjen. Hvis den er lav nok en gang, har du en dårlig batteri, og det må byttes ut.
Teste Dynamo
6

Åpne panseret på bilen og ta noen vakter eller skjold fra batteriet. Slå av alle og alt tilbehør og starte bilen eller lastebil.
7

La bilen gå på tomgang mens du berører den positive ledningen til batteriets plusspol.
8

Trykk på minuskabel voltmeter din til den negative terminalen.
9

Se en gang til på skjermen på voltmeter din. Du bør se en lesning et sted mellom 13,9 og 15,1 volt (på en gjennomsnittlig sommerdag på ca 77 grader). På ekstremt kalde dager, kan de volt være litt større. På veldig varme dager, kan den lese litt mindre. Imidlertid er noe mindre enn 13,5 volt et tegn på en dårlig dynamo. I dette tilfellet må du kanskje ta bilen til en kvalifisert mekaniker for å få dynamoen skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64854.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer