Slik feilsøker en Automotive Relay

Bruk av releer i en bil er å holde høy strømstyrke ledninger under panseret heller enn i kabinen av kjøretøyet. Begrunnelsen er at høy strømstyrke ledninger som brukes til de frontlykter, vifter, klimaanlegg og starter utgjøre en risiko for brann hvis de blir kortsluttet. Det er tryggere å holde høy strømstyrke ledninger utenfor hytta der det er mindre brennbart materiale, som for eksempel tepper og møbeltrekk. Lav spenning strømstyrke ledninger fra hytta aktiverer disse releer. Du trenger
Volt /Ohmmeter
Kort jumper wire med alligator klipp ender
Vis flere instruksjoner
en

Fjern den mistenkte stafett. Det vil være et minimum av fire terminalene på stafetten. To av klemmene er dedikert til gjenstanden det opererer. Direkte batteristrøm (B +) er konstant tilstede i en terminal. Den andre terminalen er kraften ledning til gjenstanden som skal betjenes. Den tredje terminalen er slått strømkontakt. Denne terminalen får sin kraft fra en bryter på dashbordet eller tenningsnøkkelen. Den fjerde terminal er en grunn. Noen releer har mer enn fire terminaler, noe som bare betyr at de har flere svitsjede terminaler. Disse har flere måter å aktivere releet. Bruk voltmeter for å sjekke kontakten ledig av stafetten for en av de fire terminaler for å ha strøm kontinuerlig.
2

Vri tenningsbryteren til kjørestilling. Hvis det er en annen bryter (for eksempel lysbryter for lys) slår den på. Re-sjekk stafetten socket for en ny terminal å ha makt. Dette er slått terminal.
3

Snu voltmeter til ohm. Kontroller de siste to terminaler for en som er et bakken. Den jordete klemme vil vise et tall, som er ohm Motstand. Hvis det viser et ohmmeter eller en ikke reagerer, er det ingen kontinuitet og den bestemte terminalen er ikke bakken. Det motsatte terminalen vil være ledelsen til objektet som blir operert.
4

Gå terminalen som viste kontinuerlig strøm til terminalen til objektet som blir operert. Man setter en ende av lasken inn i den kontinuerlige strømmen terminalen. Ta den andre enden, og kort berøre den andre terminalen for å sikre objektet funksjoner. Hvis det ikke virker det bør byttes ut.
5

Hold stafetten i samme posisjon som da den ble fjernet og hoppe slått kraft terminal og bakken terminal. For å gjøre dette, ta en jumper wire fra batteriet positive til slått terminal på stafetten. Hekt alligator klipp til bakken terminalen på stafetten og kort berøre en god jord. Hver gang det er jordet det bør klikk når den er aktivert. Det kan også merkes mellom fingrene når det aktiveres. Koble voltmeter mellom de to andre terminaler og når releet terminal er jordet, bør spenning viser på voltmeter som indikerer en lukket krets. Når bakken er fjernet spenningen vil gå tapt på voltmeter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64226.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer