Hvordan fortelle om en dynamo går dårlig

The dynamoen i en bilmotor er i hovedsak generatoren. Formålet med dynamo er å konvertere bensin til energi som kan drive de elektriske komponentene i bilen din, inkludert erstatte energi i batteriet. Generatoren er viktig å holde bilen kjører i lang tid. Med litt observasjon, kan du enkelt fortelle når en dynamo går dårlig og har den erstattet før det blir et reelt problem. Instruksjoner
en

Hold et øye med "batteri" eller "dynamo" light. Dette lyset skal dukke opp på dashbordet når du starter bilen (hvis den ikke gjør det, kan det bli brent ut), men det bør ikke blinke på når du kjører. Hvis den gjør det, er det et sikkert tegn på det er noe mislykkes i din dynamo eller batteriet.
2

Slå på turn signal. Hvis man blinker langsommere enn den andre, eller om de blinker langsommere enn vanlig, kan det hende at dynamoen være den virkelige skyldige. Andre tegn er dashbordet lys går dim eller flimring, servostyring går ut (rattet blir stiv), eller dimming frontlykter.
3

Lytt til motoren din. En skrapelyd som kommer fra dynamoen kan være et tegn lagrene er iført ned. Et høyt hvin kan også være en indikasjon på en sviktende dynamo eller en slitt dynamo beltet.
4

Se på dynamoen din. Hvis du ikke vet hvor din dynamo er, se på skivene-konfigurasjon diagram klistremerke på forsiden av motoren din. Generatoren vil bli merket ALT, dynamo, eller GEN, generator. Generatoren vil være i nærheten av fronten av motoren. Når du finner din dynamo, hvis beltet ser tynn eller slitt, eller om det er belte spon på dynamoen din, vil beltet må skiftes. Det kan også være et tegn på en sviktende dynamo.
5

Bruk en voltometer satt til en DC skala. Plasser den røde ledningen på plusspolen på batteriet og den svarte ledningen på det negative, eller bakken. Start bilen og slå av alle tilbehør (varme, radio, lys). Rus motoren. Spenningen skal være rundt 14 volt. Hvis det er under 12, er det en god sjanse du har en mislykket dynamo. Slå på alt av tilleggsutstyr, og rev motoren igjen. Hvis voltometer leser mindre enn 13 volt, er det en god sjanse din dynamo går dårlig. De fleste auto-deler butikker er villige til å gjøre dette for deg gratis.
6

Fjern dynamoen og ha den laste-testet. Dette vil være den endelige og definitive test. Hvis du ikke kan fjerne det fra motoren og ta den med til en auto-deler butikken, vil du trenge en mekaniker til å utføre denne testen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63904.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer