Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hvordan justere Truck Bremser

Siden skivebremser i en lastebil ikke kan justeres, er det viktig at bakre trommelbremser justeres jevnlig. De bakre trommelbremser på en lastebil gir bare 25 prosent bremseegenskaper hvis riktig justert. Hvis de ikke er det, går den prosentvise ned. Dette blir et problem for de fremre bremsene som de vil overarbeides for å kompensere for mangelen på bremseevne på baksiden. Selv om det er mange fabrikater og modeller av lastebiler på veien, justere bremsene er generelt universell. Du trenger:
Car lift (som suspenderer lastebil hjul)
1/2 tommers stasjon slagbormaskin
1/2 tommers stasjon socket set
Truck brems justere verktøyet
Hammer
Meisel (valgfritt)
Bremsejustering koøye gummiplugg erstatning
Long tynn skrutrekker
Vis flere Instruksjoner
Hvordan justere Truck Bremser
en

Plasser lastebil i nøytral og løfte den på en heis. Ta av bakhjulene ved hjelp av en slagbormaskin og en socket for å fjerne hjulmutterne.
2

Inspiser baksiden av bakplater bak trommene for Bremsejustering koøyer eller innfelt innrykk av bakplater for koøye alternativer. Noen produsenter har ikke de forsenkede strekpunkter stanset ut, og dette kan gjøres ganske enkelt med en meisel og hammer. Det er best å fjerne trommer første til å inspisere riktig justering programmet for kjøretøyet. Fjern gummi koøye justering plugger eller slå ut de nedsenkede innrykket dekker med hammer og meisel. I tilfelle er det to innrykk dekker - de bakplater er ofte produsert for å imøtekomme både venstre og bakre hjul og tilby tilgang til de utlignet justeringsmekanismer - du kan slå ut begge eller fjerne trommelen først å finne justeringsmekanismen <. br>
3

Fjern trommelen. Noen ganger trommene er enten fast til den bakre hub mot rust og korrosjon. Andre ganger kan de bli sittende fast på bremseskoene, beholdes av et høydedrag eller leppe på den innvendige diameteren av trommelen. I dette tilfelle de-regulering av bremsene vil være nyttig for å fjerne trommelen, men kan ikke være et levedyktig alternativ uten å kjenne plasseringen av justeringsmekanismen. Smatting navet av trommelen med en hammer kan vanligvis bryte det fri fra navet. Hvis trommelen er hengt opp på skoene ved et høydedrag eller leppe, må du kanskje slå ut de innfelte fordypninger å finne og de-justere de bakre sko. Fjern trommelen
4

Finn stjernen hjulet justering mekanisme -. På toppen eller bunnen - av bakbremsen system. Hvis du ikke har stanset ut den nedsenkede innrykk dekselet enda, gjør det på denne tiden og justere koøye med stjernen rattet på regulatoren.
5

Trykk stjernen hjulet holderklemmen vekk fra stjernen hjulet fra koøye plassering og bruk av brems justering verktøy for å slå stjernen hjulet. Mens du gjør dette, ta en titt på hvordan stjernen hjulet justering er i bevegelse. Flytte stjernen hjulet én måte vil trekke trådene av justeringsskruen festet til stjerne hjulet. Dette vil de-justere bakbremsene. Flytte stjernen hjulet i motsatt retning vil utvide skruen og flytte skoene utover. Dette ville være veien du ønsker å flytte stjernen hjulet for å justere skoene til den innvendige diameteren av trommelen. Husk hvilken vei å flytte stjernen hjulet.
6

Monter bakre vals, hjul og hjulmuttere. Trekk til hjulmutrene til riktig anbefalte dreiemoment spesifikasjoner.
7

Løft lastebil høyt nok til å komfortabelt tilgang til koøye gjennom backing plate. Trykk stjernen hjulet holdeklipsen innover med lang tynn skrutrekker. Du må føle for det siden du ikke vil være i stand til å se det gjennom den lille koøye. Deretter bruker på innstillingshjulet for å flytte stjernen hjulet for å justere bremseskoene utover. Drei rattet fysisk hver tredje eller fire klikk av stjernen hjulet til å føle for bremseskoene dra.
8

Juster og stram parkeringsbremsen kabelen på den siden. Det er for mange lastebiler merker og modeller for å bestemme hvilken prosedyre for å utføre, men en reparasjon manual for lastebil ville være nyttig. Parkeringsbremser bistå i å holde bakbremsene justert en gang satt riktig. Ved hjelp av parkeringsbremsen hver gang du parkerer vil hjelpe lang av å holde bakbremsene justeres.
9

Gjenta fremgangsmåten for den andre siden. Du kan ikke fjerne det andre hjulet med mindre du trenger å slå ut den innfelte innrykket dekselet. Får en følelse for riktig drag er litt vanskelig siden de fleste lastebiler er bakhjulsdrift og dreie hjulet til å føle for brems drag er også beveger seg bak drivaksel og transaksel. Ikke overadjust bakbremsene slik at hjulene ikke vil snu, men justere dem slik at du kan føle litt motstand i hjulene, men kan fortsatt flytte dem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/57207.html

Previous:
Next:

auto Bremser