Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Slik Beregn dekkets diameter

Størrelsen på et dekk gir informasjon om hjulet den er dimensjonert for, bredden av dekket, og størrelsesforholdet. Høyden eller diameter på et dekk er ikke direkte inngår i størrelse. Dekkdiameteren kan være viktig hvis du endrer dekkdimensjon og ønsker å sørge for at den nye størrelsen vil passe i hjulet plass på kjøretøyet og ikke gni eller binde. Instruksjoner
en

Finn dekkdimensjon på sideveggen av dekket og skrive det ned. Dekkdimensjon vil være i en form som ser slik ut: 245/65R17. Det kan være flere bokstaver før eller etter størrelsen, men denne informasjonen er størrelsen beskrivelse for dekket.
2

Beregn delen høyden på dekket ved å multiplisere seksjonsbredde ganger størrelsesforhold. Seksjonen bredde er de tre første sifrene i dekkdimensjon i millimeter. Størrelsesforholdet er de to sifrene etter skråstreken før R. I eksempelet ovenfor, ville bredde på 245 millimeter bli multiplisert med sideforhold på 65 prosent, noe som resulterer i en del høyde på 159,25 millimeter.

3

Multipliser seksjonshøyden ganger to og konvertere til inches ved hjelp av en multiplikasjon faktor på 0,03937. For eksempel dekkdimensjon, ville multiplikasjon være 159,25 ganger to ganger 0,03937 gir et dekk høyde på 12,54 inches. Denne høyden er måling av dekket over og under felgen.
4

Legg dekkets høyde beløpet til felgen diameter. Hjulstørrelse er oppført etter R i dekkdimensjon. I eksempelet dekket går på en 17-tommers felg. Legge dekket høyden på felgen diameter gir en total dekk diameter på 29,54 inches.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98207.html

Previous:
Next:

dekk