Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Dieselmotor Fuel Typer

Diesel drivstoff har blitt brukt i et bredt spekter av maskiner siden oppfinnelsen av dieselmotoren i 1892. Factory maskiner, tog, skip og biler har brukt den effektivt som drivstoff kilde. Det finnes ulike former for dieselmotor drivstoff tilgjengelig som varierer i hovedsak på viskositet, men bio og syntetisk diesel blir også stadig mer populært. 1D og 2D

Flertallet av dieseldrevne biler er drevet av 1D-eller 2D-grade diesel. Selv om begge karakterer komme fra den samme kilde, og virker på samme måte, dets store forskjellene er viskositet og flytepunkt. Viskositeten er hvor tykk drivstoffet er, og pour point den laveste temperaturen det vil flyte.

1D er mindre tyktflytende, så det er tynnere, og har en lavere helle punkt, noe som gjør den mer egnet for kaldt klima . 2D er mer tyktflytende og har en høyere pour point, så det er mer vanlig i varme klima. De kan også blandes sammen for å skape et drivstoff som kan brukes i middels forhold.
4D

Stasjonær utstyr, slik som fabrikken maskiner, bruker ofte 4D diesel , som er mer viskøs og bidrar til å smøre maskiner. I slike situasjoner er det pour point egentlig ikke en faktor, så er det kunstige måter å varme plassen. 4D drivstoff blir aldri brukt på alle mobile utstyr som tog eller biler.
Red Diesel

Red diesel er vanlig diesel selges spesielt til bønder og andre spesielle interesser som en form for tilskudd til store traktorer, kultivatorer og annet utstyr. Det er det samme som 1D-og 2D-diesel, men selges uten beskatning.
Biodiesel

Siden miljøet og høye drivstoffpriser har blitt store spørsmål, mange har prøvde å konvertere sine biler til biodiesel. Biodiesel kan lages av enhver form for vegetabilsk olje, og blir sett på som en mye billigere og grønnere måte å drive en bil. Bilen bruker fortsatt en liten mengde vanlig diesel for å starte motoren, og for å varme den opp, men etter det punktet, tar biodiesel over strømtilførselen bilen.
Syntetisk diesel

Syntetisk diesel har mer til felles med biodiesel enn vanlig diesel, og har blitt skapt og brukt for mange av de samme grunnene. Den er laget av naturgass og går gjennom en prosess som kalles Fischer-Tropsch. Dette omdanner det fra en gass til en væske. Det er så brukt i dieselmotorer på samme måte som 1D og 2D drivstoff, og er rapportert å gi bedre drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134919.html

Previous:
Next:

diesel Fuel