Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hvorfor Diesel Fuel koste mer enn gass?

I mange år var dieselpriser under de av bensin. Imidlertid har endringer i brensel markedet skjev denne ligning i motsatt retning, noe som resulterer i diesel nå koster mer enn bensin. Flere faktorer har ført til dette, inkludert føderale og statlige avgifter, nye miljøkrav og økt etterspørsel etter diesel. Andre faktorer som påvirker prisen på diesel er vær, syklisk sesongmessige etterspørselen etter enkelte petroleumsanlegg destillater, tilgjengelig raffineringskapasitet, geografi og andre statlige og føderale programmer. Statlige Salg og Federal avgiftsdirektoratet skatter

Per januar 2009 rapporterte Energy Information Administration (EIA) at føderale avgifter på drivstoff sto på 24,4 øre /gal for diesel og 18,4 øre /gal for blyfri bensin. Statlige merverdiavgift på diesel i gjennomsnitt 21,72 øre /gal og 22,62 øre /gal for bensin, noe som gjør den kombinerte skatt for diesel nesten syv cent høyere per gallon. I tillegg stater som California pålegge andre avgifter på diesel, som ytterligere øker sin pris til forbrukerne. EIA opprettholder et nettsted på www.eia.doe.gov. Området byr på et vell av ytterligere informasjon om drivstoffpriser, skatter, føderale programmer, etc.
nye miljøkrav

Nye EPA forskrifter som pålegger bruk av ULSD (Ultra -Lav suphur Diesel) drivstoff førte til raffinerier blir tvunget til å endre sine prosesser som resulterte i høyere dieselpriser. Mens raffineriene gjorde disse endringene, ble diesel produksjonen midlertidig stengt resulterer i mangel, som også presset prisene høyere.
Tilbud og etterspørsel

Igjen, ifølge til EIA, de fleste trailere, varebiler, busser, er tog, skip, båter, gård, bygging og militære kjøretøy drevet av dieselmotorer. Som et eksempel, i 2007 diesel utgjorde om lag 18 prosent av totale raffinerte petroleumsprodukter, men 82 prosent av den totale destillatet forbrukes i USA. I vanlig språk, er etterspørselen etter diesel høy, men hvor mye diesel som kan raffineres fra en 44 gallon fat råolje er mindre enn 1/5 av innholdet. I tillegg har både den føderale regjeringen og mange stater innført skattefradrag oppmuntre kjøp av visse dieseldrevne biler som vil ha en tilsvarende effekt på fremtidig diesel etterspørsel.
Sesongmessige etterspørselen Flucuations

Under usedvanlig kalde vintre når etterspørselen etter destillatet fyringsolje er høy, har prisen på diesel steget høyere enn for bensin. Dette skjer fordi som raffineriene produserer mer hjemme fyringsolje, mengden av diesel produsert dråper med tilsvarende beløp.
Vêrvarsel

I 2005 da orkanen Katrina traff kysten av Mexicogolfen , økte prisen på diesel nesten over natten med om lag 50 cent per gallon. Dette var fordi mange av raffinerier langs kysten av Mexicogolfen ble oversvømmet og stengt.
Geographic /regionale Diesel Pris Ulikheter

Diesel er vanligvis transportert fra raffinerier via rørledning . Hvis målet er nær raffineriet, gjenspeiler den endelige utsalgsprisen på diesel dette. Som et eksempel, prisen på diesel i Texas, er en stat med både mange raffinerier og miles av rørledninger betydelig mindre enn i nordøst der avstandene fra raffineriene er større, og ikke mye av regionen er levert av rørledninger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134820.html

Previous:
Next:

diesel Fuel