Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Fakta om Diesel Fuel

Diesel er en type drivstoff (og motor) utbredt i bilindustrien bruk, som er av en moderat konsistens, det er en tykkere, tyngre drivstoff enn vanlig bensin uten nesten tyngde av smøreolje. På grunn av denne moderat status, blir petroleum-avledede forbindelser som brukes for å lage dieseldrivstoff referert til som "mellomdestillater." Diesel kan ha ytterligere additiver i tillegg til de petroleum-avledede forbindelser som er i sin base, og det er utelukkende beregnet for bruk i dieselmotorer. Diesel vs Bensin

Mens bensinmotorer bruker en gnist for å brenne drivstoff, gjør diesel ikke antennes så lett og krever økt motor komprimering for å lage varme som trengs for at det skal brenne. Til tross for den stereotypen av store, skitne "store rigger" brennende diesel seg hurtig, på grunn av energiinnholdet i drivstoffet, dieselmotorer faktisk bruker 30 prosent mindre energi (drivstoff) enn bensinmotorer, forutsatt tilsvarende nivåer av motorytelse.

Diesel Fuel Quality Standards

Flere faktorer brukes til å undersøke kvaliteten til et bestemt diesel. Cetantallet refererer til den relative letthet med hvilken diesel kan forbrennes i motoren, særlig ved lave temperaturer. Lav-temperatur brukbarhet er sin egen faktor, en vurdering av hvor lett den strømmer drivstoff i motoren, redusere sannsynligheten for at det vil feste seg i filteret ved kulde. Smøreevne er graden til hvilken brenselet og innsprøytingsdysen vil bli utsatt for slitasje når drivstoffet benyttes. Renheten av diesel viser til sin mangel på vann og andre partikler, som, hvis det tillates å bygge opp, kan skade bensininnsprøytning.
New Svovel Forskrift
p Som i 2007, er alle dieselbiler designet bare for å bli drevet med Ultra Low Svovel Diesel (ULSD) i motsetning til LSD, den tidligere standarden. Denne nye utslipps regulering begrenser mengden av svovel i dieseldrivstoff til 15 deler per million eller mindre. Innen 1. desember 2010, har EPA kreves at alt drivstoffet på markedet være av den nye ULSD variasjon.
Diesel Tilsetningsstoffer

Tilsetningsstoffer spesielt laget for diesel er ofte inkludert i drivstoffet eller selges til forbrukere for å legge til drivstoff selv. EPAs nettside inneholder en liste over alle de diesel tilsetningsstoffer registrert av produsentene. Er for tiden tilgjengelig for forbrukerne hundrevis av tilsetningsstoffer laget av dusinvis av selskaper.
New Diesel Kjøretøy
p Som samfunn krever mer drivstoff-effektive biler, bilprodusentene er ivrige etter å vise seg å forbrukere som diesel og skitne ikke lenger trenger å være synonymt. 2009 så flere nye modeller av biler utstyrt med de mer effektive dieselmotorer, som produsentene håper vil skape en renere og mer sportslig sammenheng med ordet "diesel". Volkswagen avduket to diesel modeller - en SUV (Touareg TDI) og en sedan (Jetta TDI). Mercedes-Benz, Audi og BMW har også diesel tilbud.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134817.html

Previous:
Next:

diesel Fuel