Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan effektivt Drive en manuell Fem-Speed ​​

Biler med manuelle girkasser blir stadig mindre vanlig at teknologien forbedres. De fleste nye biler som tilbyr standard sendinger er enten sports biler eller lastebiler som brukes for å trekke tilhengere. -Overføringer krever føreren av bilen for å manuelt skifte bilen gjennom sine ulike tannhjul, mens en automatisk girkasse gjør det for deg. Å kjøre en standard bil tar litt praksis, men når du har mestret det, bør du ikke ha noen problemer med drift biler med denne typen overføring. Du trenger
Kjøretøy med manuell girkasse
Vis flere instruksjoner
en

Få inn i bilen, og satte nøkkelen i tenningen. Trykk ned kløtsjpedalen, og vri om nøkkelen i tenningen for å starte bilen. Frigjør parkeringsbremsen.
2

Sett bilen i riktig take-off gear. Dette vil være enten første gir eller revers, avhengig av hvor du er parkert. Trykk forsiktig ned på gasspedalen mens slippe clutchen. Når du kjenner at bilen begynner å bevege seg litt, slipper clutchen og trykk hardt ned på gasspedalen i samme øyeblikk. Hvis bilen boder, gjenta denne prosessen til bilen beveger seg jevnt. Hvis du er i revers, må du gå ut av parkeringsplassen, og trykk ned på clutchen igjen og sette bilen inn første gir for å bevege seg fremover.
3

Se speedometer og turteller på dashbordet. Tach er måleren som holder styr på motorens RPM nivåer. Når du er mellom 2500 og 3000 RPM, trykk ned på clutch og fjerne trykket fra gasspedalen, skifte til det neste giret, så slipper clutchen og trykk ned på gasspedalen. Fortsett skiftende gjennom girene til du kommer til ønsket hastighet.
4

Gir ned for å bremse ned. Du bør gire ned i henhold til hastigheten din ved å trykke inn clutchen og velger redusert gear. Trå kløtsjpedalen under bremsing med mindre du er i nøytral.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/149338.html

Previous:
Next:

driving tips