Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en manuell girkasse jevnt

Rough driften av et kjøretøy kan føre til for tidlig mekanisk slitasje og overdreven drivstofforbruk. For å kjøre en bil med manuell girkasse jevnt, må du ha raffinert kontroll over motoren, bremser og clutch. Instruksjoner
en

Lær posisjonen til hvert gir. Vanligvis vil du se et klistremerke på toppen av girspaken som betegner posisjonen nødvendig for hvert gir. Mens motoren ikke er i gang, trykk på clutchen og flytte girvelgeren fra den ene gir den neste. Øv på dette til du kan velge alle utstyr i rekkefølge, uten å måtte lete.
2

Park bilen flat på bakken med plass i front for at bilen skal gå minst tre billengder uten å treffe noe.
3

Start motoren. Velg første gir og begynne å slippe clutchen veldig sakte uten å berøre gasspedalen. Gjør dette mye saktere enn du er vant til, for å hindre bilen fra drøye. Når du begynner å lette på clutchen, kan du merke en liten endring i eksos tone eller mindre utslag i turtelleren. Dette er ofte referert til som "den bitende point", det indikerer at du er i ferd med å engasjere seg i første gir. Bilen bør begynne å sakte krype fremover. Fortsett å sakte slipper clutchen --- uten at motoren stall --- før clutchen har nådd slutten av sin reise. Denne øvelsen vil lære clutch kontroll og "biting point" på bilen, begge er avgjørende for jevn kjøring
4

Pre-rev motoren forsiktig like før engasjerende utstyret som du trekker av. . Høye turtall er sjelden nødvendig. På et flatt underlag, trenger du ikke mer enn 2000 rpm av pre-rev. Hvis du rev ​​den høyere enn 2000, så må du gå tilbake til å praktisere trinn 3 som clutch-kontroll er ikke bra nok ennå.
5

Slipp clutch i en jevn og kontrollert måte, forsiktig lettelser på gasspedalen. Som bilen akselererer, tillater ikke de omdr å bygge for høyt. På normale kjøreforhold, bør du ikke trenger å gå over 3000 rpm før skiftende opp et gir. Dette holder turen jevn og rolig og bør også spare drivstoff. Gjør bevegelsen til å skifte fra ett gir til et annet glatt og lineær, unngå knipser eller krampetrekninger bevegelser.
6

bruke bremsene tidlig hvis du kan se at du kommer til å trenge å avta fremover. Som med gasspedalen og clutchen, holde bevegelse glatt, myk og konsekvent.
7

Gir ned til et lavere gir som hastigheten faller med bremsing. Trå inn clutchen, velg giret under den du befinner deg i, for eksempel fra fjerde til tredje. Slipper clutchen for å re-inn giret. Dette er kjent som motorbrems og bidrar bremse bilen ned controllably.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148527.html

Previous:
Next:

driving tips