Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Om Vinterdekk

En av de beste måtene å sikre trygg kjøring på vinterføre er å ha riktig type dekk på bilen din. Med flere forskjellige alternativer tilgjengelig, hver hevder å tilby overlegen ytelse og sikkerhet, er det viktig å forstå hvordan de ulike typer vinterdekk er konstruert og hvilke fordeler de hvert tilbud. Vanlige dekktyper

De aller fleste nye biler selges med dekk som hevder noen grad av allsidighet. Såkalte "All Season" dekk er ofte standard utstyr og er utformet for god trekkraft på en rekke ulike overflater. Disse dekkene er ment å holdes på kjøretøyet årets round.Many biler solgt i kaldere klima, der vinterkjøring omfatter en betydelig del av året, kommer ofte med "Mud and Snow" dekk, noen ganger utpekt av stenografi "M & S. " Mud and Snow dekk er forskjellig fra Helårsdekk i to viktige måter. Først, de er laget av en mykere gummiblanding. Dette gir dekkene en mer fleksibel overflate, selv ved lave temperaturer, slik at de kan gripe ujevnheter i veibanen (slik som de er dekket med snø eller is) bedre. Sekund, søle og snø dekk har ekstra lameller, eller rygger skåret i dekkmønsteret. Disse ekstra lameller gir bedre veigrep på glatte overflater, som isete eller våt asfalt.
Vinterdekk

Vinterdekk er i hovedsak en mer ekstrem versjon av "M & S" dekk , laget av et mykere materiale og har et mønster tiltenkt å fungere godt i snø og ved lave temperaturer. De skiller seg fra M & S dekk i at de ikke er å foretrekke for bruk på tørre asfalten og kan bare brukes på en bil sesongmessig, fjernet under sommer months.Many vinterdekk er testet av amerikanske og kanadiske transport myndigheter og, hvis den blir godkjent for bruk i vinter forhold kan vise en snø dekk logo består av et fjell og snøfnugg. Dette symbolet betyr dekkene overstige sikkerhet og pålitelighet standarder.
Bruk av vinterdekk

Mens mange sjåfører har tradisjonelt brukt bare to vinterdekk, plassere dem på bilens drivaksel der ekstra trekkraft er mest gunstig, de fleste bilprodusentene i dag argumentere med fire vinterdekk. Dette gjør at sjåførene bruker vinterdekk å dra nytte av et bilens firehjulsdrift, antispinn eller anti-lock oppbremsing funksjoner mer fullstendig. Siden disse funksjonene gjelder for alle fire hjul, har vinterdekk som gir ekstra trekkraft er nyttig selv på ikke-drivhjul, spesielt under braking.Another vanlig praksis i forbindelse med vinterdekk i tilfelle av bak-kjøretøy innebærer å plassere vektet gjenstander i bilens bagasjerom. Dette setter mer vekt over drivhjulene og tvinger vinterdekk ned i kontakt med veibanen. Denne teknikken er mest nyttig for biler med dårlig vektfordeling hvor betydelig mindre enn halvparten av bilens vekt hviler over read drivakselen.
Studs og Chains

Beyond the montering av vinterdekk, ytterligere dekk modifikasjoner kan brukes for å gi overlegen ytelse i vinterforhold. Noen merker av vinterdekk kan du fjerne metall studs som graver i veien is. En lignende funksjon er levert av kjettinger, som kan installeres i korte perioder, for eksempel i løpet av en særlig intens storm eller når du kjører over en spesielt isete veien. På grunn av overdreven slitasje de formidler på asfalterte veier, stendere og kjeder er vanligvis regulert og bare tillatt på enkelte veier på bestemte tider. Noen stater mandat kjettinger for å kjøre på farlige veier, men forbyr bruken til alle andre tider. Mens studs er mest nyttig på lette kjøretøy, er å foretrekke for tunge kjettinger trucks.Some moderne vinterdekk innlemme andre materialer inn i dekket materiale, slik som valnøtt skall. Disse harde materialer oppfører seg som pigger av gripende is, men er mindre skadelig for veidekker. Har
Ulemper

Vinterdekk gjøre noen ulemper som bør nevnes. Metall stendere og kjettinger slites bort asfalterte veier raskt, noe som er grunnen til at bruken er ofte regulert. Også, siden de fleste vinterdekk er laget av mykere gummi legeringer, vil de slites ut raskere enn tradisjonelle dekk. Noen dekk med en forstørret dekkmønster vil resultere i en røffere tur, mens jevnere riding dekkene er generelt de som har minst (eller mest strømlinjeformede) tread.In tilfeller der bare to vinterdekk er installert, forskjellene mellom fremre og bakre dekk, i når det gjelder dekkmønster, trekkraft, og radius, kan resultere i uforutsigbare håndtering. Dette problemet kan unngås ved hjelp av fire matchende dekk til alle tider.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146185.html

Previous:
Next:

driving Safety