Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Typer av støtfangere

Bil støtfangere har sett en enorm mengde endringer i løpet av årene som vår forståelse av materialer og sikkerhet har bedret seg. Moderne støtfangere er utformet for å forbedre aerodynamikken, og slik at ytelsen av bilen, og for å beskytte folk inne i bilen fra krasj og de menneskene som kan bli rammet av en bil mens krysset en vei. Til tross for alle disse fremskrittene, er det fortsatt ingen enighet om den beste form for støtfanger. Plast

De fleste moderne biler bruker en forsterket termoplast støtfanger, som de er billig å produsere, lett å montere og absorberer mer energi i løpet av en krasj. Et flertall av støtfangere er skreddersydde for en bestemt modell, så hvis du er ute etter å erstatte en ødelagt støtfanger med en lignende en, ville du må kjøpe fra en forhandler. Men mange bedrifter nå tilbyr alternative utforminger i termoplast, med en rekke beslag designet for ulike modeller.
Carbon Fiber

Carbon fiber karosseri er normalt noe av super-biler, men mange bil selskaper, og spesialist modifikatorer, er begynt å bruke det til erstatning kroppsdel ​​på dagligdagse biler. Dette er fordi det er veldig lett og er trygg under en kollisjon. Det er imidlertid mye dyrere enn vanlig termoplast.

Body Kit

modifiserte biler ofte har nå en full body kit i stedet for bare en front og bakre støtfanger. Disse pakkene fungere som et skjørt rundt hele kroppen av bilen og forbedre ytelsen ved å redusere mengden av luft som strømmer under bilen, og så å redusere drag. Grunnet hver bilens spesifikasjoner, disse må være spesielt kjøpt og kan være laget av termoplast, som en standard støtfanger, eller til og med ut av karbonfiber.
Steel

opprinnelig belagt stål ble brukt for hele kroppen på en bil, inkludert støtfangeren. Dette materialet fungerte bra, så det var veldig sterk i en krasj, men det var veldig tung og bulkete ytelse. Som bil motor design har blitt bedre, har stål støtfangere ganske mye forsvant for noe annet enn klassiske biler. Skifte ett innebærer mye leting etter skrap biler eller å ha en spesielt laget.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144968.html

Previous:
Next:

bilulykker