Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Om Early Ford Trucks

The Dearborn, Michigan-baserte Ford Motor Company, som ble grunnlagt i 1903 av Henry Ford, begynte å produsere fabrikkmontert light-duty lastebiler i 1925. Sin første lastebil chassis ble produsert i 1917. Etter introduksjonen, konkurrerte Ford lastebil mot et stort felt av lignende oppføringer fra Dodge, Chevrolet, GMC og mange uavhengige lastebil beslutningstakere, inkludert Studebaker. Origins

Henry Ford, sønn av en hardscrabble bonde, ble drevet som en oppfinner for å gjøre livet enklere, mer produktiv og til slutt bedre økonomisk for den gjennomsnittlige arbeideren. Denne single-minded ambisjon brakt om Ford Model T. Model T kort akselavstand, høy bakkeklaring og økonomisk, men pålitelig motor gjort det til en perfekt kandidat som en lastebil. Bønder og Gårdbrukere umiddelbart konvertert bilen til en arbeidshest ved å installere en tre lasteplanet.
Slow Endre

Ford var notorisk trege til å tilpasse seg endringer. Det var ikke før 1917, ni år etter at han introduserte masseproduksjon av Model T til den amerikanske forbrukeren, som han utviklet modellen TT lastebil chassis. Det var fortsatt ikke en forpliktelse til en offisiell light-duty truck, men det var det første skrittet.
Model TT

Model TT ble unnfanget som en tyngre versjon av Model T. inneholdt det en tyngre ramme og bakaksel for å imøtekomme ett-tonns last. Dens girkasse var utstyrt med en mellomliggende utstyr plassert mellom høyt og lavt gir for klatre bratte karakterer. Bare chassiset ble levert, og kjøperen var nødvendig for å forsyne kroppen og lasteplanet.
Runabout

Den populære fabrikkproduserte Ford Model T Runabout pickup lastebil debuterte i april 1925 og kostet $ 281. Det var utstyrt med en 56-tommers lange stål seng som var 40 inches bred. Mer enn 33 800 ble solgt det første året. Den 1926 modellen også solgt godt med en redesign som strømlinjeformet pipen, fendere, hette og stigtrinn. Tilbehør som følger med en elektrisk starter.
Ford F-1

Ford var den første til å bryte ny mark etter slutten av andre verdenskrig når bilprodusentene til sivil lastebil produksjon . Ford introdusert i 1948 F-1-serie, som integrert frontlyktene inn foran fendere, flatet panseret og gitt et mer strømlinjeformet utseende som helt forlatt førkrigs styling. Fra 1948 til 1952 ble det drevet av en 215-kubikk-tommers eller 254 6-sylindret motor eller 239 - eller 337-kubikk-tommers flat V-78. Den 279 eller 317 Y-blokken V-8 også ble tilbudt.
Modern Look

1953-1956 F-100-serien, som erstattet F-1 linje , var enda mer moderne, revolusjonerer light-duty truck industrien med en enkelt-brikke wraparound frontruten og redesignet hodelykt-fender-hette styling. Sin cab omtalt personbil-lignende avtaler, glattere linjer og en lavere profil.
Legacy

F-serien Ford lastebiler igjen en varig arv i lys-duty truck industrien. Det førte til ideen om moderne styling for en bil en gang ansett som utelukkende en arbeidshest, men fremstår i dag oftere enn ikke en annen familie bil. I dag er F-150-versjoner er besting solgte light-duty lastebiler i Nord-Amerika.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140506.html

Previous:
Next:

Trucks