Marine Engine Vs. Truck Engine

En av de vanligste spørsmålene en båt mekaniker er spurt om er hvorvidt en båt motor kan med hell byttes ut med en lastebil motor. Det er mange forskjeller mellom marine og lastebil motorer: eksos, kjøling, elektro og drivstoffsystemer alle variere sterkt. Innvendige motordeler, for eksempel hoder og kammer, vanligvis varierer også, sammen med overføring metoder og utvekslinger. Selv om de fleste problemer kan løses og de nødvendige endringer gjort i noen tilfeller, er det viktig å forstå hvordan marine og lastebil motorer variere. Cooling System

sirkulerende marine pumpe fungerer ved å pumpe innsjø vann inn i motoren og ut gjennom eksosen. Dette er referert til som et åpent kjølesystem. Ved design, er dette miljøet meget aggresiv til pumpen. En marine Pumpen inneholder en keramisk tetning og en bronse impeller for å hjelpe motstå korrosjon. Automotive systemer, derimot, blir referert til som lukkede kjølesystemer, som bruker en radiator og kjølevifte. En bil stil Pumpen bruker også en stål impeller, som vil være utsatt for svikt i en kort periode i et marint program.
Elektrisk System

elektriske systemer funnet i marine applikasjoner er spesialisert. I en bil, kan bensingass forsvinne gjennom bunnen av motorrommet. En båt, derimot, har en forseglet motorrommet som kunne blitt en stor sikkerhet bekymring uten modifikasjoner. Marine forgassere er utstyrt med gnist arrestors å unngå gnister fra tenning gass damper. Elektriske komponenter som dynamo, distributør og starteren er forseglet og helt vanntett. Mange båtprodusenter installere automatiske brannslukkere inne motorrom for å redusere risikoen skade etter damp tenning. En standard sikkerhetsfunksjon som kreves på båter er en blåser system for å fjerne eventuelle damper som er fanget før motoren startes. Lastebilmotorer krever ikke disse forseglede komponenter eller ekstra sikkerhetstiltak tilbehør for å fungere ordentlig.
Fuel System

En marine forgasser drivstoff bollen kan drivstoff skal trekkes stadig under konstant bevegelse opplevd på båter. Gammel teknologi bilmotorer brukt en tyngdekraft matet drivstoff bolle, og klarte ikke å trekke drivstoff dersom kjøretøyet ble plassert på ekstreme vinkler. Alle nye biler er utstyrt med bensininnsprøytning, og har derfor ingen Forgassere systemer.
Interne Motor

Heads og kammer i marine motorer er satt opp for et annet moment kurve enn funnet i bil og lastebil applikasjoner. En marin motor må utvikle mesteparten av sin dreiemoment på den lave ende av området gassen, noe som resulterer i bruk av enkelt utstyr transmisjonssystemer. Sterndrive i et marint program har vanligvis en 1:1 girutveksling - noe som betyr at motoren må jobbe mye hardere enn bilmotorer. Med denne girutveksling, for å få høyere hastigheter, møter en båtmotor svært høye turtall (omdreininger per minutt) på drivakselen, som plasserer ekstrem slitasje og press på de interne komponentene. En motor i en lastebil har fordelen av en variabel girkasse system til lavere turtall og redusere belastningen på motoren. Dette gjør at lastebilen motoren til å kjøre kjøligere og varer mye lenger.
Longevity

På grunn av de ekstreme belastninger, marine motorer varer ikke så lenge som en lastebil motorer. Den gjennomsnittlige båtmotor vil vare rundt 1500 timer før den trenger en større overhaling. Dieselmotorer for marine applikasjoner blir stadig mer populært. Disse motorene kjøres vanligvis i 8000 timer før overhaling og er også tryggere på grunn av lavt flammepunkt på diesel. Bilmotorer, derimot, kan vare opp til flere hundre tusen miles fordi de er i stand til å kjøre mye kulere, mer effektivt og møter mindre stress plassert på de interne komponentene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117656.html

Previous:
Next:

Recreational Vehicles