Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Kulelager brukt i kjøretøyer

Kjøretøy kjøre på flatene de er drevet på ved hjelp av treghet. Dette tillater kjøretøy til å bevege seg i forskjellige hastigheter for å få til en bestemt destinasjon. Denne bevegelse kan styres av styringen, akselerasjon og bremsing. Imidlertid er disse metoder for kontroll noen ganger ikke er nok til å styre kjøretøyet, spesielt når overflaten er det kjøring på er enten glatt eller meget grov. For å bidra til å løse dette problemet, bildeler designere bruker kulelagre.
Formål

Kulelager er rullende elementer som brukes til å redusere rotasjonsfriksjonen mellom kjøretøyet og overflaten den kjører på, som sementerte veier. De støtter også aksial og radial belastning å opprettholde balansen ved hastighetsendringer eller når plutselig oppbremsing mens midt i operasjonen.
Sted

biler, er kulelagre stukket inn i hjulene på kjøretøyet, i et spesielt spor kalt "bur". Lagrene deretter kjøre rundt i buret mens kjøretøyet er i gang, og de fungerer for å fordele belastningen av kjøretøyet under drift. Du kan oppleve en redusert enda mer utmattende kjøreopplevelse når bilen lasten har overskredet sin vekt kapasitet, dette er fordi lagrene ikke lenger kan håndtere vekten av kjøretøyet
Fordelene

Kulelager spille en viktig rolle i de fleste biler. De bidrar til å forbedre bilens ytelse og gir mulighet for jevn kjøring, så bremsene er under mindre press for å styre bilen hastighet mens du kjører. Lagrene også tillate bilen å justere når det går gjennom varierende terreng, slik som grove veier og glatte asfalt gater. Mest av alt, lagrene hjelpe absorbere støt følte av passasjerer under plutselige bremser, eller når bilen kolliderer med en annen bil eller struktur, lik de lagrene som brukes på bygninger i jordskjelv-utsatt land som Japan.

Vedlikehold

Akkurat som mange andre deler av et kjøretøy, kulelager er utsatt for slitasje. Den beste måten å fikse dem er ved å ha dem erstattet helt. Det ideelle tidspunktet for å erstatte kulelagre er når du har bremsene skiftes. Dette vil tillate deg å nyte optimal kjøreegenskaper, fordi begge bremsene og lagrene vil være helt ny. Holde rene bremser beviser også viktig i arbeidet med å opprettholde bedre kontroll over kjøretøyet, lagrene alene vil bare bidra til å forbedre bilens støtdemping aktivitet, ikke regulere hastigheten eller styring
Risiko
<. br>

Mens kulelagre er nyttig i å gi bedre bil ytelse, kan de også føre til skjevhet i hjulet, som i sin tur kan føre til kjøring ulykker. Drivere kan forhindre dette potensielle problemet ved å ta bilen sin inn i et verksted regelmessig slik at problemet kan være løst så snart den er diagnostisert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112352.html

Previous:
Next:

andre Autos