Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Typer Auto transmisjoner

Automobile sendinger har kommet en lang vei siden de vanlige tre-trinns manualer og to-trinns automatikk tilbudt siden 1950. Med lanseringen av den automatiske i masseproduserte biler, ble den manuelle basen standard girkasse. Den automatiske var en høyere priset alternativ. I dag, flere forskjellige typer sendinger er tilgjengelig som gir sjåførene det beste fra begge versjonene.
Ford Mustang kan utstyres med en Tremec T56 manuell girkasse
typen smitte

I tillegg til dagens seks-trinns automat eller manuell girkasse, har bilprodusentene utviklet andre typer som opprinnelig ble unnfanget for å overføre kraften fra motoren til hjulene i scootere, traktorer og Formel 1-biler. Paddle-shift semi-automatikk, som tillater føreren å skifte gir uten clutch ved å bruke tommelen padleårer på rattet, er en slik versjon.
Hydramatic 6T70

Hydramatic 6T70 sekstrinns automatgir ble utviklet i et samarbeidsprosjekt mellom General Motors og Ford i 2002. Overføringen er designet for å holde mekanikken enkel og enheten kompakt med tanke på å forbedre drivstoffeffektiviteten med 4 prosent og generell ytelse med 8 prosent.
Tremec T56

De Tremec T56 sekstrinns girkasse makter slike ytelse biler som Chevrolet Camaro og Corvette og Ford Mustang, blant annet Shelby Cobra Mustangs. Den T56 ble utviklet ved hjelp av aluminium die cast boliger for å redusere vekten. Den har dobbel overdrive og tettere forhold skritt for å minimere tiden mellom giring.
Semi-automatisk

semi-automatisk girkasse, også kalt en kløtsjfri manuell, har fått betydelig popularitet i det siste tiåret. Clutchen er elektronisk operert ved å synkronisere timingen og nødvendig moment og eliminerer behovet for en clutch pedal. Skiftende tannhjul oppnås ved å skyve frem eller bakover tommelstore ratt montert padleårer.
CVT

kontinuerlig variabel kraftoverføring, eller CVT, kan gire trinnløst gjennom et uendelig antall girutvekslinger for å gi bedre drivstofføkonomi og la motoren gå på de mest effektive omdreininger per minutt ved ulike hastigheter. Når brukes på scootere, har CVT funnet sin vei inn i Nissan biler. Den britisk-og senere kinesisk-bygget MG TF 120 StepSpeed ​​roadster, for eksempel, er utstyrt med en "Sport"-modus, som tillater overføring til å skifte fra automatisk til en kløtsjfri manuell hjelp CVT.
Direkte Shift Gearbox

DSG, forkortelsen i tysk for Direkt-Schalt-Getriebe, er en dual-clutch girkasse, også kalt en direkte-shift girkasse med full-eller halvautomatisk evner . DSG bruker to uavhengige clutcher for raskere giring og eliminerer den tradisjonelle momentomformer. Luksusbiler, som Bentley og Bugatti, bruker DSG.
Tiptronic

Porsche utviklet "manumatic" girkasse som kombinerer de automatiske og manuelle elementer i en enkelt overføring. Sjåføren er tillatt å overstyre den automatiske ved å flytte girspaken i "gire opp" og "gire ned" posisjoner. I praksis bestemmer sjåføren giring i stedet for automatgir. Som andre semi-automatikk, er noen biler utstyrt med hendler. En tidlig versjon av denne var de sent-1960 Volkswagen semi-autos kalt "AutoStick", en upopulær, men likevel banebrytende overføring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112343.html

Previous:
Next:

andre Autos