Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Vulcan 500 Fuel Reserve Specs

Kawasaki Vulcan 500 ble produsert mellom 1990 til 2009 og inneholdt en 498 cc parallell-twin motor som var tilnærmet identisk med den i the Ninja 500 sport sykkel. Kawasaki hevdet at Vulcan kunne oppnå så mye som 50 mpg, og gir et anslag på nesten 200 miles, avhengig av kjøreforhold og personlig kjørestil. Når drivstofftilførselen er redusert forbi et visst nivå, må rytteren bytte til en 0,8-liters reserve forsyning, noe som gjør at motorsykkelen å reise maksimalt 25 flere miles før helt tom for drivstoff. Hvordan Reserve Fuel System Works

Drivstofftanken brukes av en Vulcan 500 feeds drivstoff til forgassere gjennom en enkelt spak-ventilmedlem - kalt en petcock - under venstre side av tanken. Petcock spaken brukes av eldre modeller kan flyttes i en av tre stillinger for å veksle mellom et fullt lukket stilling, den viktigste drivstofftilførselen eller reserve drivstofftilførselen, nyere modeller kan bare velge mellom hoved-og reserver forsyninger. To sett av rør strekker seg oppover fra petcock og inn i drivstofftanken: reserve rør er kortere og er i flukt med den indre overflate av tanken, mens hovedrøret strekker seg to inches ovenfor tankens overflate. Den viktigste drivstofftilførselen er trukket fra flertallet av tankens 4-gallon kapasitet. Når drivstoff nivået har sunket under den viktigste drivstoffrøret, er de resterende 0,8-liter reserve drivstoff trekkes gjennom den nedre røret, forutsatt at rytteren har byttet fra det viktigste å reservere innstillinger.
Beregnet Fuel Economy versus reell bruk

Kawasaki, som nesten hver bilprodusent, har gitt et drivstoff virkningsgrad for sin Vulcan 500. Dette tallet er generert ved å dele distanse på én tank med gass ved tankens 4-gallon drivstoff kapasitet. Teoretisk sett er det Vulcan svært stand til å nå en maksimal rekkevidde på 200 miles. Imidlertid er disse estimatene gjort basert på statisk ridning tilstand, noe som betyr at de aldri endre og anta at motorsykkelen er ridd på flatt og jevnt underlag med konstant hastighet mens i høygir, slik at motoren til å jobbe på sitt høyeste effektivitet. Den virkelige verden, men er full av humpete, off-camber eller kuperte veier som er fylt med trafikk eller andre hindringer som krever stadige endringer i fart og giring. Alle disse endringene ofte tvinge motoren til å jobbe utenfor sin komfortsone, redusere 50 mpg anslag til noe nærmere en fortsatt utestående 35 mpg.
Når og hvordan å tappe inn din Reserves

Noen motorsykler er utstyrt med en bensinmåler å gi en visuell indikasjon på hvor mye drivstoff som er igjen i tanken. Vulcan 500 er ikke så heldig. Den eneste indikasjonen på at en Vulcan 500 rytter får da drivstofftilførselen er under hovedforsyningen røret er en plutselig nøling eller midlertidig stans av motoren. I noen tilfeller kan motorens turtall plutselig øke som luft suges inn i hoved-tilførselsrør, og skaper slankere drivstoff tilstand. Selv om dette kan være oppsiktsvekkende de første gangene det skjer med deg, er det lett løse ved å flikke petcock spaken inn i reserve posisjon. Når akkurat dette vil skje avhenger av kjørestil og miljø, men du bør forvente det så tidlig som 120 miles etter å fylle tanken. Husk at når du velger reserve innstillingen, du har bare en håndfull miles før du går tom for gass helt. Stoppe på nærmeste bensinstasjon for å unngå å måtte gå hjem.
Maksimere Vulcan 500-tallet Fuel Efficiency

Gitt forskjellen mellom Vulcan estimerte og realistisk drivstoffeffektivitet, du kan fortsatt motta en større transport verdi for pengene over en bil eller lastebil. Du kan få enda mer igjen for pengene ved å holde visse ting i tankene mens riding Vulcan. Først, din Vulcan sweet spot - er mellom 4500 til 6000 rpm - der den opererer på topp effektivitet. Unngå å ruse motoren over 6000 rpm, enten ved kraftig akselerasjon eller ved å holde overføring i et lavere gir enn nødvendig, for å redusere drivstoff krav. Skifte til et høyere gir som nødvendig for å holde seg innenfor den sweet spot. Tilsvarende kan lugging motoren ved å holde overføring i for høyt gir og redusere turtallet under 2500 rpm tvinger motoren til å jobbe hardere og faktisk føre til indre skader. Fysiske endringer på motorsykkelen, for eksempel ytelse lyddempere, luftfiltre og forgasser tuning, kan også påvirke drivstofforbruket ved å øke strømmen av luft og drivstoff gjennom motoren. Mens disse modifikasjonene ofte produsere tilfredsstillende effekt gevinster, vil de til slutt øke mengden drivstoff som forbrukes i prosessen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111800.html

Previous:
Next:

motorsykler