Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan sjekke tennpluggene for en Too Lean tilstand i en ZX-14

I 2012 er det Ninja ZX-14 den største modellen i Kawasakis sport motorsykkel lineup. ZX-14 var utstyrt med et lukket elektronisk innsprøytningssystem direkte fra Kawasakis produksjonsanlegg, hvis eneste oppgave var å gi en jevn blanding av luft og drivstoff til motoren under en forhåndsinnstilling rekke forhold. Endringer i ZX-14 inntak eller eksosanlegg kan skape en ubalanse i luft /drivstoff-forhold at EFI-systemet ikke kan kompensere for på egen hånd. Tilsetning av mer luft gjennom en luftlekkasje eller gjennom utskifting av aksjen luftfilteret med en high-flow ettermarkedet filter kan opprette en mager kjører tilstand som vil øke temperaturen i motoren. I verste fall scenarier, kan økningen i varmen forårsake alvorlig motorhavari. Imidlertid kan ZX-14 er tennplugger gir et glimt inn i tilstand av luft og drivstoff blandingen. Du trenger
service stativ
Phillips skrutrekker
Metric unbrakonøkkel satt
Shop håndkle
Kawasaki tennpluggnøkkel eller en 16 mm boks fastnøkkel
NGK CR9EIA-9 gnist plugger
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

montere ZX-14 på en tjeneste stå og la den avkjøles i en time.
2 < p> Lås setet ved hjelp av kodede sete utløseren under venstre hale kåpen panel. Fjerne setet fra ZX-14. Koble den sorte batterikabelen fra batteriets negative terminal, med en stjerneskrutrekker.
3

Fjern plastdekselet presse nagler sikring venstre indre midten kåpe paneler til bunnen av den øvre kåpe. Trykke inn klinke sentrale pin med toppen av en stjerneskrutrekker, trekk deretter nagler ut av kåpen panel. Fjern boltene som fester midt kåpen panelet til ZX-14, ved hjelp av en umbraconøkkel. Trekk panelet bort fra ZX-14 og trekk foran blinklys kontakt. Ta av til høyre midt kåpen, med samme metode.
4

Skru ut bolten fra fronten spissen av midtre panelet under øvre kåpe, ved hjelp av en umbraconøkkel. Skyv kåpen panelet tilbake før den kan fjernes helt.
5

Løsne bolten på forsiden av drivstofftanken, nær styret, ved hjelp av en umbraconøkkel. Gripe sidene av tanken dekselet på forsiden av tanken, og trekke til bajonett-type monteringshemper på innsiden av dekselet er fri fra maljene bygget inn i brennstofftanken. Fjern drivstofftanken dekselet mot fronten av ZX-14.
6

Løsne skruene på forsiden og bunnen av drivstofftanken, ved hjelp av en umbraconøkkel. Trekk ut dreneringsslangen, samt bensinpumpen og drivstoff nivå avsender kontakter, fra bunnen av tanken.
7

Lås opp bensinlokket og flytte det inn i en helt åpen posisjon for å redusere mulig press bygget opp i tanken. Løft beholderen lett å lokalisere brenselet slange og bensinpumpe på bunnen av tanken. Skyv bensinslangen leddets låsetappen oppover, deretter vikle slangen med en klut. Trekk slangen bort fra bensinpumpen utløp. Fjern bensintanken fra ZX-14, men holde den i jevn stilling for å hindre søl bensin fra påfyllingsrøret
8

Trekk ut kontakten fra Number One sylinder -. Første sylinder på helt til venstre side av motoren - tennspolen. Vri spolen en halv omdreining, og trekk så spolen rett av tennpluggen for hånd.
9

Skru ut tennpluggen fra nr. 1 sylinder, med tennpluggnøkkel inkludert i ZX-14 er verktøyet kit eller en 16 mm boks fastnøkkel.
10

Se nøye på bakken stroppen og midtelektroden på slutten av tennpluggen. Ideelt sett bør tennplugg ha en jevn, lys brun farging rundt bakken stropp, elektrode og enden av porselen isolasjon. I tillegg bør elektroden og jord stropp være uniformt firkantet og ikke avrundet. En mager luft /drivstoffblandingen vil produsere en hvitaktig farge rundt bakken stropp, elektrode og isolasjon som er forårsaket av overdreven varme. Denne varmen vil også smelte bakken stroppen og elektroden, noe som resulterer i en avrundet eller ujevn form, isolasjonen kan også blemme under økt varme. Alternativt vil et drivstoff-rik blanding produsere en mørk brun til svart farge og kan forlate sotete innskudd på tennpluggen, og dette er referert til som begroing
11

Skift ut tennpluggen med en. ny NGK CR9EIA-9 tennplugg, hvis det er enten svidd hvit mager drivstoffblanding eller om det blir tilsmusset. Skru tennpluggen inn i nr. 1 sylinder for hånd, og stram pluggen til 113 tommers-pounds, med en momentnøkkel.
12

Push tennspolen rett over toppen av tennpluggen til den kommer på plass. Ikke trykk på coilen til enhver tid å sete det, da dette vil skade spolen. Plugg den elektriske kontakten inn i coilen.
13

Ta ut og sjekk de resterende tre tennplugger, ved hjelp av metodene beskrevet i trinn 8 til 12.. Erstatte eventuelle svidd eller er sotet tennpluggene etter behov.
14

Hold drivstofftanken over ZX-14. Skyv drivstoff slangen på bensinpumpen uttaket, og skyv låsetappen inn i bensinslangen felles å feste slangen. Koble til drivstoffpumpe og drivstoff nivå avsender kontakter. Skyv dreneringsslangen på stuss i bunnen av drivstofftanken. Lå tanken på ZX-14 er ramme og lukk tanklokket. Stram drivstofftanken festeboltene til de er tettsittende.
15

Skyv drivstofftanken dekselet over forsiden av drivstofftanken. Skyv dekselet er monteringshemper inn maljene på siden av drivstofftanken. Skru drivstofftanken dekselet bolt på plass under styret og stram til 12 fot-pounds.
16

Løft midtre panelet til sted under fremre kåpe. Skyv krokene på kantene av panelet inn i tilsvarende spor i front kåpe, skyv panelet mot baksiden av ZX-14 til det låses på plass. Skru bolten inn i fremre spissen av panelet til den sitter godt.
17

Hold venstre midt kåpen panel mot ZX-14. Plugg den fremre blinklys kontakten inn i ZX-14 ledningsnett. Monter kåpen panel og stram kåpe bolter til den sitter. Legg den indre kåpe panel mot venstre midt kåpe, under den øvre kåpe. Skyv plast push-nagler på plass for å sikre den indre kåpe. Re-installere de riktige midtre og indre kåpe paneler, med samme metode.
18

Koble den sorte batterikabelen til batteriets minuspol. Re-installere setet på ZX-14. Fjern ZX-14 fra tjenesten stå og senk den ned sin side stå.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111799.html

Previous:
Next:

motorsykler