Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik tester du gnist fra en motorsykkel Spark Plug

Gnisten leveres av motorsykkelens tennpluggen er ansvarlig for å tenne den brennbare blandingen av luft og drivstoff i motoren. En sviktende eller skadet tennplugg kan svekke motoren, noe som begrenser ytelsen eller holde den fra å starte helt. Kontrollere tennplugger ofte og teste deres evne til å produsere en gnist kan forebygge problemer oppstår på veien. Testen krever litt mer enn en vanlig verktøysett og en fungerende forståelse av hvordan man skal få tilgang til og fjerne tennpluggene fra motorsykkelen. Du trenger
service stativ
unbrakonøkkel satt
Pipenøkkel og stikkontakter
Spark plug socket
følerblader
Factory service manual
In-line tennpluggtester verktøy
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Park motorsykkelen på sin side stå, eller plasser den på en tjeneste stativ, og la motoren avkjøles helt.

2

Fjern setet, drivstofftank og karosserideler fra motorsykkelen for å gi tilgang til motor topplokk og tennplugger, ved hjelp av en umbraconøkkel eller pipenøkkel.
3

Trekk tennplugg kabel lokket forsiktig av tennpluggen, for hånd. Lå tennpluggen kabelen. . Skru ut tennpluggen fra topplokket, ved hjelp av en tennplugg socket og en pipenøkkel
4

Kontroller tilstanden til tennpluggen isolator - den keramiske delen av tennpluggen og elektrodene på spissen av tennpluggen. Se spesielt for sprekker i ansiktet på isolatoren og isolatoren spiss nær elektrodene, så vel som bøyde eller smeltet elektroder. Skift tennpluggen, hvis det er noen skade på enten isolator eller elektroder.
5

titt på den generelle fargen på tennpluggen sin isolator tips, nær elektrodene. Ideelt sett bør isolator har en lys brun farge, som indikerer at motor og drivstoff systemer fungerer som de skal. En våt utseende, mørk brun isolator tips er en indikasjon på at drivstoffsystemet kjører rik, en tilstand som legger mer drivstoff inn i sylinderen i forbrenningskammeret, eller at tennpluggen ikke er avfyring. Alternativt indikerer en ashy hvit isolator en mager tilstand, eller mer luft enn drivstoff, slik at sylinderen blir overopphetet. Ikke kast tennpluggen på dette tidspunktet.
6

Mål gapet, eller avstanden mellom side og senter elektroder på tennplugg s tips ved å bruke riktig størrelse bladsøker, som ledes av motorsykkelen fabrikk service manual. Skyv bladsøker mellom elektrodene. Du skal føle en liten drag som måleren beveger seg gjennom gapet. Juster avstanden til fabrikken-spesifiserte clearance, ved hjelp av nål-nese tang, hvis følehorn beveger seg fritt gjennom elektrodene eller ikke passer inn i gapet.
7

Sett tennpluggen inn i tennpluggen cap. Hold tennpluggen ved kabelen cap og trykk elektrodene forsiktig mot motor topplokk. Start motoren og se gapet mellom elektrodene for en gnist. Tennpluggen er god hvis den er uskadd og en gnist vises mellom elektroden og topplokk. Flytt tennpluggen til et annet sted og prøv igjen, hvis en gnist ikke vises. Hvis tennpluggen ikke produserer en gnist, kan tennspolen være årsaken til problemet.
8

Fjern tennpluggen fra kabelen cap. Plasser en in-line tennpluggtester verktøyet inn i tennplugg kabelen cap, i stedet for tennpluggen. Fest verktøyets jording klemmen til motor topplokk. Start motoren og se verktøy for en gnist i verktøyets legeme. Tennspolen er bra hvis verktøyet produserer en gnist. Sett på coilen hvis en gnist ikke er produsert i verktøyet. Skift tennpluggen hvis tennspolen produserer en gnist.
9

Skru tennpluggen inn i motoren sylinder, for hånd, hvis tennpluggen er i god stand og produserer en gnist. Trekk til tennpluggen til ikke mer enn 12 fot-pounds med en momentnøkkel, med mindre noe annet fra motorsykkel fabrikk service manual.
10

Test de resterende tennplugger, om noen, ved hjelp av metoden beskrevet ovenfor. Erstatte eventuelle ødelagte eller defekte tennplugger. Installere motorsykkel kropp paneler, sete og bensintank, ved hjelp av en umbraconøkkel eller pipenøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111269.html

Previous:
Next:

motorsykler