Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Fastsette Water Pump på en 2006 YZ450F Motocross

The YZ450F var Yamahas største motocross-modell i sin 2006 line-up. Den YZ sin 449 cc ensylindret motor ble væskekjølt og støttet seg på en vannpumpe bygget inn i høyre side av motoren for å sirkulere frostvæske i hele motoren og radiator. Vannpumpen ble drevet av motorens balansearmen aksel, noe som betyr at det kommer i direkte kontakt med motorens olje-forsyning. En liten tetning skiller frostvæske i vannpumpen fra motoroljen, men kan forseglingen mislykkes over tid og tillater en fluid å lekke inn i den andre. Dette indikeres av en tåkete eller melkeaktig utseende i enten olje eller frostvæske. Fikse en skadet vannpumpe og tetning krever komplett renne av både olje og frostvæske fra motorsykkelen. Du trenger
Trekantet side står
Flat-skrutrekker
Ratchet
Metric socket satt
To avløp panner
Momentnøkkel
Butikk håndklær
Fleksibel trakt
Etylenglykol frostvæske
Destillert vann
senter stå
SAE 10W-30 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Monter YZ450F på en trekantet side stå og la den avkjøles i en time.
2

Løsne klemmen som fester skjerf til eksosrør med en flat skrutrekker. Unbolt lyddemperen fra YZ450F er rammen med en skralle og en stikkontakt, så vri lyddemperen fra side til side mens du trekker frem den kan fjernes helt. Unbolt eksosrøret fra motoren sylinder, med en skralle. Du trenger ikke å fjerne eksosrøret varmeskjoldet.
3

Trekk splinten ut fra enden av pivot pin tilkobling av bakre brems master sylinder kobling til baksiden av bremsen pedal og håret pin klipp fra bremsepedalen pivot bolt, som ligger på høyre side av YZ450F med en tang. Skyv dreiepinne ut av bremsepedalen. Skru dreieskruen med en umbraconøkkel, trekk deretter bremsepedalen bort fra motorsykkelens ramme. Hekt av returfjær fra bunnen av pedalen.
4

Skru ut bolten som fester kickstart spaken mot høyre side av motoren, ved hjelp av en skralle. Skyv spaken ut av akselen.
5

Skru av tanklokket fra toppen av radiatoren. Skru fra hverandre motordeksel til den høyre side av motoren og rammen, ved hjelp av en skralle. Plasser en dreneringspanne under motoren. Fjern kjølevæske avløpet bolten fra bunnen av vannpumpens på den fremre kant av clutch dekselet på den høyre side av motoren, ved hjelp av en skralle. Tøm frostvæsken fra motoren inn dreneringspannen en fleksibel trakt. Sett drain bolt til side for senere montering.
6

Skru av oljetanken lokket, som ligger langs venstre side av styre pivot nær fronten gaffel, og lokket fra toppen av venstre siden av motorhuset. Tørk av caps 'vedlagte dipsticks rene med en klut, og deretter sette hettene til side. Skru av lokket på boltene fra bunnen av motoren, en vender bak hjulet og den andre vender ut fra bak Shifter spak, ved hjelp av en skralle. Drenere veivhuset motorolje i en annen renne pannen. Stram bakovervendt avløp bolt til 14 fot-pounds og side-vendt avløp bolt til 7,2 fot-pounds.
7

Fjern oljetanken drain bolt, som ligger under filler halsen på siden av styre-dreietapp, ved hjelp av en skralle. Tapp den gjenværende oljen i tanken inn i den andre renne pannen gjennom en fleksibel trakt. Skru drain bolt på plass og stram til 17 fot-pounds.
8

Fjern den nederste bolten fra oljefilterdekselet, den lille runde lokket i midten av clutch dekselet, ved hjelp av en skralle. Sett til side. La og olje igjen i oljefilterhuset renne inn i trakten og avløp pan. Fjern begge bolter fra de øvre delene av oljefilterdekselet med en skralle, trekk deretter dekselet og olje filtrere ut av motoren.
9

Løsne klemmene som fester kjølevæskeslanger til de to stussene på toppen av vannpumpen, med en flat skrutrekker. Trekk slangene ut av stussene. Fjern boltene som fester vannpumpe dekselet til clutch dekselet, ved hjelp av en skralle. Trekk vannpumpen deksel av motoren, og deretter skru ut kjølevæske stuss tallerkenen fra toppen av vannet pumpedekselet med en skralle. Fjern O-ring fra bunnen av stussen plate og erstatte det.
10

skru fra hverandre oljeslangene fra toppen og siden av clutch dekselet med en skralle. Skru av clutch dekselet festeboltene med en skralle, trekk deretter dekselet og pakningen ut av motoren.
11

Hold vannpumpe impeller, som ligger på ytterside av clutch dekselet under vann pumpe dekker monteringsstedet, for hånd. Plasser en fastnøkkel over utflatet ende av løpehjulet aksel på den indre flaten av clutch dekselet. Skru løpehjulet fra løpehjulet akselen og fjern impeller vaskemaskin. Trekk impelleren akselen ut fra indre ansiktet av clutch dekselet.
12

Sjekk impeller og impeller aksel for ujevne kanter, ødelagte svømmeføtter eller dyp scoring som potensielt kan skade vannpumpe sel. Bytt ut de skadede delene som trengs. Inspisere vannpumpe olje segl på den ytre forsiden av clutch dekselet for rifter, punkteringer eller oppflising. Slå den indre peiling rase med tuppen av en finger. Lageret skal rulle jevnt uten binding. Selene og bærende må skiftes som et sett, hvis de er skadet på noen måte.
13

Sett inn en metall slag gjennom den indre ansiktet av clutch dekselet og plassere tuppen mot olje segl. Kjør forseglingen ut av dekselet, ved hjelp av en hammer og dor. Flytt kraft til ytterside av dekselet og drive ut lageret. Hopp over dette trinnet hvis oljepakningen og peiling er uskadet.
14

Coat den nye olje tetning med lithium fett. Kjør olje segl og en ny betydning i clutch dekselet, ved hjelp av en egnet størrelse kombinasjon lager og tetting driver. Skyv pumpehjulet akselen gjennom lageret og sel. Hold skaftet på plass med en fastnøkkel. Slip løpehjulet skive over akselen og skru løpehjulet på plass. Stram impeller aksel til 10 fot-pounds.
15

Coat motoren-siden av løpehjulet akselen med SAE 10W-30 motorolje. Hold clutch dekning mot motoren og skyver den utflatede ende av røret inn i tilsvarende spor i midten av motoren balansearmen akselen. Skru koplingsdekselet boltene på plass og stram til 7,2 fot-pounds.
16

Koble olje slanger til clutch dekselet. Trekk til olje slangen bolter til 5,8 fot-pounds. Re-installere vannpumpe dekselet på clutch dekselet og stram skruene i dekslet til 7,2 fot-pounds. Sett på vannpumpen stuss fast til toppen av vannet pumpedekselet. Stram stuss plate bolt til 7,2 fot-pounds. Skyv kjølevæskeslanger på stussene og stram til slangeklemmer.
17

Smør O-ringene i en ny olje filter med motorolje, og skyv filteret inn oljefilteret fordypningen i clutch dekselet . Re-installere oljefilteret og stram boltene til 7,2 fot-pounds.
18

Skyv kickstart spaken på akselen som stikker ut fra baksiden av clutch dekselet. Stram kickstart spaken klype bolt til 24 fot-pounds. Hold bremsepedalen mot høyre side av YZ450F er rammen og skru dreieskruen på plass. Trekk til bolten til 19 fot-pounds. Sett den bakre brems master sylinder kobling til gaffeldelte delen på baksiden av bremsepedalen.
19

Monter eksosrøret på motoren. Skyv lyddemperen inn i eksosrøret og montere lyddemper på YZ450F er rammen. Trekk til eksosrøret og skjerf festeboltene. Reposisjonere eksosrør og lyddemper til alt er stilt opp, og stram eksosrøret bolter til 17 fot-pounds. Stram lyddemperen bolt til 25 fot-pounds. Stram klemmen mellom eksospotte og eksosrør til 11 fot-pounds.
20

Løft YZ450F i en oppreist posisjon og montere den på et senter stativ. Fylle radiator til bunnen av radiatoren påfyllingsstussen med en 50/50 frostvæske og destillert vann blanding. La frostvæske jobbe seg gjennom radiator og kjølevæske slanger for 10 minutter.
21

Fjern sentrum stativet. Sjekk frostvæske nivå gjennom radiatoren filler halsen. Frostvæsken nivået bør ha noe redusert. Rock the YZ450F langsomt fra side-til-side for å løsne eventuelle luftbobler. Stopp når ingen flere bobler er løslatt, deretter fylle radiatoren til bunnen av filler halsen. Skru radiatorlokket på plass.
22

Senk YZ450F på sin trekantede siden stå. Fyll motoren med én liter motorolje gjennom filler halsen på høyre side av motoren. Skru lokket på plass. Start motoren og la den inaktiv. Løsne oljerommet bolt, som ligger på forsiden av motoren sylinder, med en skralle. Trekk til bolten så snart oljen begynner å sive ut fra bolt tråder. Stopp motoren.
23

Skru av oljetanken lokket fra venstre side av styre-pivot. Tørk av lokket er målestaven ren med en klut, og sett deretter inn peilepinnen til oljetanken. Legge til én til to gram av motorolje i oljetanken, hvis oljenivået er under nedre merke på slutten av peilepinnen. Skru lokket på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111795.html

Previous:
Next:

motorsykler