Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvorfor en motorsykkel Drip Frostvæske Fra Water Pump?

Ikke lenge siden, nesten hver motorsykkel produsert avhengig av enten luften rundt motoren eller på intern jakke av olje for å kjøle motoren. Vannkjølte motorene var svært uvanlig på produksjon motorsykler inntil tidlig på 1980-tallet, men ble raskt adoptert å redusere temperaturen i motoren som genereres av de stadig kraftigere maskiner som ble produsert på den tiden. Disse motorene er avhengige av en mekanisk pumpe til å sirkulere gjennom hele motorens frostvæske-kjølekretsen, men kan et lekkende vannpumpe føre til mekanisk svikt, så vel som å være en potensiell miljørisiko. Grunnleggende Vannpumpe Construction

Den typiske vannpumpe er avhengig av en impeller å sirkulere frostvæske i hele motoren, radiatoren og de utallige kjølevæskeslanger. Pumpehjulet er aksel-drevet av motoren og er tettet ved en første mekanisk tetning for å inneholde den frostvæske og en andre forsegling som forhindrer motorolje fra å unnslippe i veivhuset. Et lite dreneringshull, ofte referert til som den avslørende hull, ligger langs siden av vannet pumpehuset for å hjelpe en tekniker i feilsøking problemer i kjølesystemet.
Mulige årsaker

Frostvæske lekkasjer kommer fra vannpumpen er nesten alltid forårsaket av skade, enten til vannet pumpehuset og slanger eller fra overdreven slitasje langs vannet pumpens mekaniske tetningen. Små sprekker langs vannet pumpehuset kan tillate små mengder frostvæske å lekke ut, likeledes kan herdet kjølevæske slanger eller en kompromittert segl mellom kjølevæske slangen og vannet pumpedysene også tillate frostvæske å lekke. Lekkasjer kommer fra vannpumpen avslørende hull, derimot, er en klar indikasjon på en slitt mekanisk tetning.
Potensielle farer

En lys eller sporadiske drypp kan ikke virke som et stort problem, men effekten av en frostvæske lekkasje kan føre til permanent skade på motoren i det lange løp. En motorsykkelens kjølesystemet kan bare inneholde en begrenset mengde av frostvæske, en liten mengde som fordamper under normal bruk. En lekkasje vil ytterligere utarme system av frostvæske og la temperaturen i motoren å stige. Hvis venstre ukontrollert for lenge, vil overskuddsvarmen gripe motoren og forårsake alvorlige indre skader. Imidlertid kan frostvæske lekkasjer også påvirke omgivelsene. De fleste motorsykkel antifreezes inneholder propylenglykol, en mindre giftig variant av den eldre etylenglykol frostvæske. Propylen glycol-baserte antifreezes kan føre til sykdom og forgiftning, hvis inntatt i store mengder. Jo større problemet ligger i forurensninger og spormetaller at frostvæske plukker opp som den reiser gjennom kjølesystemet, som alle vil sammensatte frostvæske forgiftning.
Feilsøking og reparasjon
< p> For å finne den eksakte problemet, må du kunne klart inspisere vannpumpe. Fjern eventuelle fairings og paneler på karosserier fra motorsykkel til du har full tilgang. Se etter synlige, tydelige tegn på lekkasje, for eksempel streker eller drypp merker, for å finne lekkasjen er poenget med opprinnelse. Alternativt tørke vannet pumpehuset med en klut, hvis hele huset ser våt. Dersom lekkasjen starter ved pumpens avslørende hull, må vannpumpen fjernes og erstattes. Det samme gjelder hvis vannet pumpehuset er sprukket eller skadet på noen måte. Alternativt, hvis lekkasjene kommer fra kjølevæsken slangene, må kjølesystemet tømmes før du tar ut og erstatte kjølevæskeslanger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111794.html

Previous:
Next:

motorsykler