Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan justere ventilene på en Suzuki GS Motorsykkel

Justere ventil på en Suzuki GS motorsykkel er en to-trinns prosess som innebærer å sjekke hvor mye plass - eller klaring - mellom ventilen ventilløftere og kamaksler som driver dem . Når klaringen mellom kamaksel sin fliker og ventilløftere er bestemt, er det justert ved å erstatte en metall-mellomlegg som sitter på toppen av Medbringersammenstillingen med et mellomlegg av en annen tykkelse. Enkelte deler av motorsykkelen må demonteres for denne oppgaven. Du trenger
tenningsinnstilling
Fire-mm unbrakonøkkel
10-mm-kontakten
Stikknøkkel
19-mm fastnøkkel
Bladmått
Valve shims
tang
10W40 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Løft motorsykkel på sitt senter stand. Fjern sine fairings, hvis montert, med en fire-mm unbrakonøkkel. Låse opp og fjerne motorsykkel sete, bruke tenningsnøkkelen. Skru monteringsbolten på gasstanken base, i nærheten av setets rails, ved hjelp av en 10-mm-kontakten og skiftenøkkel. Slå gasstanken ventil til "On" posisjon, og trekk drivstoffslanger bort fra ventilen. Løft bensintanken ut av motorsykkelens ramme.
2

Skru ut boltene runden veivhusdekselet på høyre side av motoren med en Phillips skrutrekker eller en fire-mm unbrakonøkkel. Trekk dekslet for å få tilgang motorens veivaksel. Plasser en 19 mm fastnøkkel over mutteren i enden av veivakselen.
3

Skru turtelleren kabelen fra motorens topplokket, hvis de finnes, ved hjelp av et par gummi-Jawed tang. Skru av topplokk er bolter med en 10-mm-kontakten. Løft topplokket deksel av motoren for å få tilgang til ventiler 'ventilløftere og kamaksler. GS motorer er utstyrt med to kamaksler, kamaksel på baksiden av topplokket styrer inntak ventiler;. Fremover kamaksel styrer eksos ventiler
4

Drei veivakselen mot klokken med en fastnøkkel til å skru de kamaksler. Stopp når eksos kamaksel sin runde-tipped cams på høyre side av motoren er påpekt i en 90-graders vinkel fra toppen av topplokk. Mål klaring mellom høyre eksos cams og deres ventilløftere med bladsøker. Suzuki spesifiserer en klaring området 0,001 til 0,003 av en tomme klaring mellom kammen og toppen av Ventilklaringene.
5

Juster utløpsventilen klarering ved å erstatte den eksisterende mellomlegg med en ny mellomlegg som er litt større eller mindre enn den opprinnelige mellomlegg, i henhold til målinger som tas i det foregående trinn. Skyv eksos ventilen tappet bort fra cam, trekk deretter mellomlegg ut av ventilen med pinsett. Smør toppen og bunnen av den nye mellomlegg med 10W40 motorolje, skyv mellomlegg på plass over tappet. Hopp over dette trinnet hvis klarering av de to første eksos ventiler er innenfor 0,001 til 0,003 av en tomme.
6

Drei veivakselen 180 grader mot klokken med en skiftenøkkel slik at inntaket kamaksel sin cams er borte fra innløpsventilen er mellomlegg på høyre side av motoren. Mål ventilene 'klaring med bladsøker og erstatte mellomlegg ved behov.
7

Drei veivakselen 180-grader mot klokken med en skiftenøkkel slik at eksosen kamaksel sin cams er borte fra eksos ventil er shims på venstre side av motoren. Mål ventilene 'klaring med bladsøker, og erstatte mellomlegg ved behov. Gjenta dette trinnet for å kontrollere og justere de resterende inntaksventiler 'klaring.
8

Sett toppdekselet på motoren, og skru sine bolter med en 10-mm-kontakten. Installere riktig veivhusdekselet og stram sine bolter med en fire-mm unbrakonøkkel. Skru turtelleren kabelen inn i topplokket og trekk til for hånd. Installere bensintanken på motorsykkelen og koble drivstoff til forgasseren. Fest setet og installere alle Fairings fjernet tidligere. Bruk en fire-mm unbrakonøkkel for å stramme kåpe er bolter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110332.html

Previous:
Next:

motorsykler