Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er det siste året av Harley forgasser?

Harley-Davidson ikke lenger produserer noen modeller med forgassere. Mens innovasjon er sjelden møtt med universell godkjenning - kjede-til belte-stasjonen være et godt eksempel - de som var skeptiske til innfasing av elektronisk bensininnsprøytning, eller EFI, hadde minst én god grunn for misbilligelse: Defekte forgassere kan ofte bli diagnostisert og reparert på siden av veien, mens smale-band O2 sensorer og en forseglet "black box" hjernen ikke kan. Standard Harley Karbohydrater

Motorsykkel lore har det at den aller første maskinen produsert av William Harley og Arthur Davidson brukt en modifisert tomat kan for en forgasser. Dette ble etterfulgt av produserte enheter, i rekkefølge, etter Schebler, Linkert, Tillotson, Zenith-Bendix og Keihin. Selvfølgelig har mange ettermarkedet selskaper produsert utallige forgassere å passe Harley-Davidson motorsykler siden racing og personalisering begynte. Den Keihin CV CVK 40 ble montert til Sportsters fra 1988 og til de store tvillingene fra 1990. Gitt utfasing av forgassere, da, er CVK 40 trolig den siste forgasseren som noensinne vil bli montert på en produksjon Harley.
De siste årene av Harley-Davidson Forgasser

gjennom årene, Harley-Davidson sammenkoblet en forgasser med hver motor produserte selskapet, som strekker seg fra den eldre knucklehead, Panhead og Shovelhead motorer til nyere Evolution og Twin Cam motorer. Imidlertid ble bensininnsprøytning tilbys som et alternativ for Harley-Davidson populære FL-serie Touring motorsykler starter med 1996-modellen år, men i 2007 ble standard utstyr på alle Twin Cam motor modeller, som nå omfattet alle Touring, Dyna og Softail-modeller. Bare den Sportster serien forble gamle skolen og beholdt carbureted Evolution motor. For 2008 årsmodell, den serien også mistet forgassere i favør av Harley-Davidsons Electronic Sequential Port Fuel-Injection system. Epoken med forgasseren hadde avsluttet.
Viktigheten av nøyaktig informasjon

Mange purister, tilpasset byggmestere og amatører ivrig på nostalgi eller simulere carb-drevet race sykler ettermontering forgassere til motorer som skal kjøre på EFI. For at dette skal være praktisk, er det viktig å vite hvilken modell og år av motoren drev med tradisjonell aspirasjon, slik at bakovertilpasset carb kan bearbeides riktig. For eksempel vil noen hensikt å konvertere en 2008 FXST til carb trenger servicehåndboken og delehåndbok for det siste året at Softails ble gjort før EFI ble standard, i dette tilfellet, ville det være årsmodell 2007
med Carburetors vs Fuel Injection

Harley-Davidson, samt folk som ri selskapets produkter, er motstandsdyktig mot endring. Når det er sagt, det er fordeler og ulemper til hver side av carb vs EFI debatt. Nye generasjoner av Harley kjøpere er per definisjon yngre, noe som gjør dem mer teknologisk avanserte og mindre ergerlig for endring. Mens carburetion er et enklere system og det er ingen elektronikk pakker å kreve ekspert mekanisk oppmerksomhet, sofistikerte, godt kalibrerte EFI systemer generere mer toppeffekt gjennom bedre drivstoff ledelse. Avviklingen av forgassere var, i det minste delvis, på grunn av trykk som utøves på den fabrikk av Environmental Protection Agency. Drivstoff-luft blandingen langt mer strengt kontrollert av innsprøytning, noe som resulterer i reduserte utslipp. Basert på denne faktoren alene, er EFI kommet for å bli.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111647.html

Previous:
Next:

motorsykler