Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Forskjellen mellom en BSA A10 og A65 Motorsykler

BSA Motorsykler produsert motorveiene A10 og A65 motorsykler i løpet av tidlig innlegget verdenskrig periode og syklene nøt enorm popularitet i Storbritannia og USA. BSA produserte A10 gjennom 1962 og erstattet den med A65. A65 var mer eller mindre BSA sin svanesang fordi angrep av billigere og mer pålitelige japanske sykler kjørte BSA i konkurs i 1972. A10

BSA lanserte A10 gylne Flash 650 som sin første 646 cc parallell twin-motor motorsykkel i 1949. Det avledet fra BSA A7. A10 varianter inkluderte limited edition Super Flash, som var en produksjon racing sykkel bygget for å møte homologerings krav, the Road Rocket og ytelsen Super Rocket, og Rocket Golden Star. A10 grunnleggende arkitekturen var en stiv ramme på et bakhjulsoppheng system som inneholdt stempler. BSA boltet girkassen til motorens bak. A10 var større og kraftigere enn 500 cc A7, med en tomme mer fjæringsvei i gaffelen. BSA forbedret rocker boksen og topplokk casting, og erstattet A7 bolt-on forgasser manifold med en innstøpt i versjon. Senere A10s inneholdt en aluminiumslegering kjeden saken og hoder.
A10 Specs

Selv om A10 inneholdt flere varianter, preget Golden Flash 650 modellen. Det inneholdt en luftkjølt, to-sylindret, firetakts toppventilmotor med kulelager drivsiden hovedlagre og stål kobler stenger med metall tøffel lagrene. Stemplene var tre-ring legeringer. Dens boringen var 2,75 inches og slaget målte 3,30 inches. Den komprimering var betydelig lavere enn A65 på 7,2-til-1. En enkelt Amal forgasseren levert drivstoff til å bidra til å gi 35 hestekrefter. En fire-speed kjede-drevet girkasse matchet motoren. BSA bygget rammen med sveiset stål rør, bolt-on bakre subframe og full-vugge motor støtte. Selv om en hardtail, eller stiv ramme, var tilgjengelig gjennom 1952, valgte de fleste kjøpere for et stempel-type bakhjulsoppheng system med støtdempere og rebound fjærer. Gaflene var teleskopisk og hadde hydraulisk demping med spiralfjærer. Stopping power kom fra foran og bak trommelbremser mens sykkelen syklet på 19-tommers hjul. Den veide 425 pounds.
A65

A65 aldri helt målt opp til A10. Det var klumpete, opparbeidet seg et rykte for dårlig driftssikkerhet og kunne aldri matche ytelsen til den japanske sykler som hadde begynt å ta et fotfeste i det nordamerikanske markedet. Det var mange varianter: Star Twin, sport-orientert Rocket, Thunderbolt, Lyn, ytelse Spitfire og Firebird Scrambler. Det hadde flere hestekrefter enn A10, men det var også mye tyngre. Likevel ga sin enhet konstruksjon det et strømlinjeformet utseende. Det inneholdt en lignende ramme og gafler i A10 for anstendig håndtering, men foran demping var dårlig. Ytelseskravene Spitfires klart seg bedre med en større front brems, lett glassfiber drivstofftanken og close-ratio tannhjul for å oppnå opp til 120 mph.
A65 Specs

A65 motor forskyvning var litt større enn A10 654 cc med en boring og slaglengde på 2,95 og 2,91 inches, henholdsvis. Den hadde en høyere kompresjonsforhold på ni-til-en for å hjelpe det generere 49 hestekrefter. Men det veide mer enn A10 på 484 pounds. De Spitfires hadde twin Åmål karbohydrater. Sykkelen stoppet på trommelbremser. Forhjulet var 19 inches og baksiden var mindre enn A10, på 18 inches. Det hadde fire-speed kjede-drevet overføring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111642.html

Previous:
Next:

motorsykler