Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje og filtrer på en Yamaha YFM225 Moto-4

Yamahas YFM225 Moto-fire all-terrain vehicle ble utviklet for å takle et bredt spekter av ridning miljøer, fra landsbygda beite til steinete stier. Sikre at Moto-4 er klar til enhver tid hengsler på hvor godt du vedlikeholde ATV. Endre ATV motorolje og filter hver sjette måned kan forlenge levetiden på motoren ved å holde motorens indre deler godt smurt og minimere intern slitasje. Ridning i ekstremvær eller sterke ridning miljøer vil ta en toll på motorens olje og ringe for hyppigere oljeskift. Du trenger:
17 mm socket
Stikknøkkel
Aerosol deler renere spray
Butikk håndklær
Oljetappeplugg vaskemaskin
Momentnøkkel
5 mm unbrakonøkkel
1,6 qts., 10W-30 motorolje
Oil filter
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Park ATV i et godt ventilert område og lås parkering brems, som ligger på venstre styret. Start ATV motoren og la motoren gå på tomgang i tre minutter. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
2

Skru av oljepåfyllingslokket fra toppen av høyre veivhusdekselet.
3

Place en oljeavtappingsbeholder under venstre side av motoren. Skru ut oljepluggen fra bunnen av motoren, bare frem av den venstre foten pinne, med en 17 mm pipe og en pipenøkkel. Trekk holdefjæren og oljen skjermen ut av motoren tappehullet. La oljen renne inntil strømmen reduseres til en lys vedlikeholdslading.
4

Rengjør olje skjermen og holdefjæren med aerosol deler spray. Skyv olje skjermen inn i motoren, etterfulgt av holdefjæren.
5

Rengjør oljepluggen, ved hjelp av en klut. Fjern skiven fra bunnpluggen og slip en ny vaskemaskin på plass. Skru oljepluggen inn i motoren for hånd, og stram pluggen til 31 fot-pounds med en momentnøkkel.
6

Flytt bunnpannen til høyre side av motoren. Skru avløpet bolten fra bunnen av oljepumpehuset, som ligger over den høyre fot pinne, med en 5 mm sekskantnøkkel. La noe olje igjen i oljepumpe avløp, deretter Skru av husdekselet bolter med en 5 mm unbrakonøkkel. Trekk dekselet og oljen filtrere ut av oljen pumpehuset. Rengjør innsiden av oljepumpehuset med aerosol deler spray og en klut.
7

Smear et lag med 10W-30 motorolje rundt pakningene på begge sider av det nye oljefilteret. Skyv oljefilter inn i oljepumpehuset, deretter installere oljepumpehuset cover med en 5 mm unbrakonøkkel. Stram oljepumpe drain bolt og dekke bolter til 5,1 fot-pounds med en momentnøkkel.
8

Skru av oljepåfyllingslokket i riktig veivhusdekselet. Hell i 1,6 liter 10W-40 motorolje, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten, deretter skru olje hetten på plass for hånd.
9

Start ATV å sirkulere ny olje gjennom motoren. La den gå i stedet for tre minutter, så stopper motoren.
10

Kontroller motorens oljenivå, med peilepinnen festet til oljepåfyllingslokket. Skru av lokket og tørk av peilepinnen ren med en klut. Sett peilepinnen inn i motoren inntil lokket berører motoren (ikke skru den på), deretter trekke peilepinnen. Oljenivået skal ligge midt mellom peilepinnen øvre og nedre linje. Legg en liten mengde olje inn i motoren hvis oljenivået er under nedre linje. Ikke fyll. Rengjør peilepinnen med din butikk håndkle, deretter skru oljelokket på plass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111145.html

Previous:
Next:

motorsykler