Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Vedlikehold Krav til en 1998 Harley Davidson FLSTS

maksimere levetiden og ytelsen av 1998 Harley-Davidson Softail Heritage Spring hengsler på tilslutning til en streng rutine. Harley-Davidson gir en detaljert liste over planlagte vedlikeholdet som skal utføres hver 2500 miles, med ytterligere prosedyrer som kreves annenhver 2500-mile intervall. Disse prosedyrene strekke seg utover en grunnleggende olje og filterskift og er ment for å holde hele motorsykkelen i sin topp stand. Hensikten med en planlagt vedlikeholdsintervall

En motorsykkel er avhengig av flere systemer for å flytte deg nedover motorveien sikkert og effektivt. I løpet av sin levetid, vil mange av de bærbare komponenter, for eksempel tennplugger, drivremmer og smøremidler, slitasje på point of failure. En planlagt vedlikehold intervall gir hver komponent som skal inspiseres eller skiftes ut før den når et punkt for svikt, som bestemmes av Harley-Davidson ingeniører. Riktignok bør deler av den grunnleggende vedlikeholdet utføres før hver tur, for det meste i form av olje nivå sjekker og dekktrykk eller brems inspeksjoner, i motsetning til hver 2500 miles.
Basic Inspeksjoner

Harley-Davidsons vedlikehold protokoller krever en visuell inspeksjon av Softail batteri, dekk, bremseklosser, drivstoffsystemer og elektriske systemer på hvert serviceintervall. Batteriets tilstand og ladenivå må testes, ved hjelp av et multimeter og en last tester. Elektriske artikler, som for eksempel lys, hornet og lading system, er også testet for å sikre at de fungerer etter hensikten. Ladesystemet, derimot, er testet med et multimeter mens motorsykkelens motoren går. Motoren er revved til ca 3000 rpm med multimeter koblet til batteriet, noe som bør gi en spenning lesing på 14,0 volt DC. Noe lavere enn 14,0 volt vil indikere et problem i motorsykkelens ladesystem. Drivstoffslanger og tilkoblinger mellom drivstofftanken og forgasseren må også inspiseres for herding, sprekkdannelser og lekkasjer. På samme måte må dekk og bremseklosslitasjen kontrolleres. Hvis dekkene har slitt forbi slitebanen slitasjeindikator støpt inn i slitebanen, må dekkene skiftes ut. Bremseklosser må ha et minimum av 1/8-tommers av pad materiale som skal anses brukbare. Alle slitte eller skadde deler må erstattes.
Fluid og filterskift

The Evolution motoren som brukes av en 1998 Softail motorsykkel er avhengig av tre separate smøremidler som må bli erstattet annenhver vedlikeholdsintervall, eller 5000 miles, som smøre motoren, den primære kjeden og overføringen. Motorens oljeforsyning er tømt fra oljetanken under rytterens sete, via en renne slange nederst i venstre bakre ramme rail. Likeledes er det primære kjeden væske tappet gjennom en renne port under den runde clutch inspeksjon dekselet på den primære kjedekasse. Overføringen fluid er drenert fra bunnen av transmisjonshuset. Tilstanden og væske nivåer av både brems master sylindere, som ligger på styret eller nær høyre fot kjæledyr, må også sjekkes. Motorsykkelens luftfilter må tas ut og rengjøres eller skiftes ut hvis den er skadet. Oljefilteret også må skiftes ut på denne tiden for å hindre at resirkulering av miljøgifter inn i motoren oljeforsyningen.
Chassis Vedlikehold

I løpet av noen serviceintervall, festene langs motorsykkelens ramme og drivverk må strammes for å hindre dem fra å løsne opp vibrasjoner. Motorsykkelens springer-stil forgaffel og støtdempere bak må også inspiseres hver 5000 miles for skader. Gaffelen pivot, eller styrekrone, må lagrene også kontrolleres for å sikre jevn drift og bør ha frisk fett injiseres i styringsgruppen hodet ved hver service intervall. Imidlertid må styrekrone peiling fjernes, rengjort, inspisert og pakket med fett hver 20.000 miles. Drivreim spenning og bakhjul justering må også sjekkes og justeres for å hindre overdreven slitasje og stabilitetsproblemer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111602.html

Previous:
Next:

motorsykler