Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Ignition Typer

Mens det har vært en rekke motorsykkel tenning systemer brukt over år, teknologien som beskriver disse systemene ofte interchanges fra ett system til et annet. Hensikten med tennings-systemet, er å generere en gnist for å antenne drivstoff-luft-blandingen i forbrenningskammeret. Alle tenning systemer har de samme grunnleggende komponentene, hva setter en bortsett fra en annen er hvordan systemet aktiverer gnist. Det er to generelle typer tenning systemer som brukes på motorsykler, breaker-punkts tenning systemer og elektronisk tenning systemer. Innenfor disse to hovedtyper, finner du flere varianter av tenning. Magneto tenningssystem

Primært brukes på motorsykler som ikke har lys eller annet elektrisk utstyr, Magneto systemer generere gnisten uten batteri, ved hjelp av permanente magneter. Magnetene er på rotoren eller svinghjulet til motoren. Når svinghjulet spinn, magnetene passere tennspolen, magnetisere spolen armatur, noe som skaper en elektrisk strøm som begynner tenningen prosessen. Spolen kobles til bryteren poeng, som åpner og lukker for å lage en krets som styrer strømmen. Magneto tenning systemer fungerer med breaker-point typen tenningssystem.
Batteri og Points Ignition System

batteri og poeng tenning systemet fungerer mye som Magneto systemer, men en bly-syre-akkumulator genererer strømmen til tennspolen stedet for en magneto. Fordelen med et batteri system er at batteriet kan også lampene, el-start og andre elektriske systemer og komponenter.
Electronic Ignition Systems

I tidlig på 1970-tallet, introduserte produsenter elektronisk tenning som ikke brukte breaker poeng og kondensatorer. I stedet for punktene og kondensatorer, elektronisk tenning systemer bruker en elektronisk tenning kontroll modul. Disse modulene har en tendens til å vare mye lenger enn mekaniske breaker punkter og er mer pålitelig. Den eneste bevegelige delene på et elektronisk tenningssystem er rotoren og dens magneter, så gjør elektronisk tenning systemer ytelsen ikke reduseres gjennom bruk.
Elektronisk tenning Typer

De tre typer elektroniske tenninger systemer som brukes i moderne motorsykler og andre programmer er utladningstid tenning, transistorisert tenning og digitalt kontrollert transistorisert tenning. Den store forskjellen mellom kondensatoren og transistorstyrte tenning systemer er at med de transistorstyrte systemer, spoler mottar kontinuerlig strøm og i CDI system, er spolene ikke slått, men får en kort, høy spenning puls og deretter forsterke det til en høyere spenning pigg .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111273.html

Previous:
Next:

motorsykler