Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvorfor My Yamaha motorsykkel forgasseren har to ledningene som går inn i det?

Carburetors har eksistert god stund, og for det meste av den tiden automotive futurister har vært å forutsi dens uunngåelige død. Men det har ikke skjedd ennå, og det sannsynligvis ikke kommer til å skje når som helst snart - et faktum som oppstår fra en slags hybridisering mellom mekaniske drivstoff miksere og de elektroniske motor kontroller som gjør moderne drivstoff-injisert sykler så levelig, allsidig og effektiv. Throttle Position Sensor
p Dette er noe som du sannsynligvis å finne på noen Yamaha, Honda eller Suzuki, selv carbureted seg. Disse produsentene har brukt enkle datamaskiner i mange år for å kontrollere gnist fremskritt og å forsyne tenning kontroll modul med informasjon som den trenger for å finne ut hvordan du bruker sykkelen. Optimal tenning timing endringer avhengig av belastningen på motoren, turtall, temperatur og gass stilling.
Elektrisk Choke

Yamaha kan eller ikke kan ha en elektrisk choke , og det er ganske enkelt å fortelle om den gjør. En TPS sensor vil typisk montere på strupeakselen, overfor throttle linkage, men alltid på en akse med det. Den elektriske choke mekanismen vil montere enten på toppen av carb ved siden av luftfilterboksen, eller helt nederst, avhengig av hvilken type carb på Yamaha.
The TORS System

Mange Yamahas utnytte en gass over-ride-system kalt TORS. Den TORS systemet ble opprinnelig designet for sykler med en vri gassen, og det holder gassen fra stikker på vidåpent hvis noe går galt i forsamlingen. Den TORS enhet er et veldig stort, metall boks som henger utenfor carb der gassvaieren normalt vil skru i, i stedet for å gå direkte inn i carb, går gassvaieren gjennom TORS enhet. De to ledningene i spørsmålet faktisk ikke gå inn i carb, men i toppen av TORS.
Forgasser Heater

Helt merke til at varm bensin har en sterkere lukt enn kald bensin? Drivstoffets volatilitet - dens evne til å distansere på et molekylært nivå - øker med temperaturen. Iskald drivstoff vil ikke fullt fordampe og brenne i motoren, noe som er grunnen til at mange road-going og off-road sykler bruke forgasseren varmeapparat. Den elektriske carb varmeelement får drivstoff opp til en mer fornuftig temperaturen øker motorens effektivitet og kraft for de som er villige til å trosse elementene og ri uansett.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111548.html

Previous:
Next:

motorsykler