Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Harley Sidecar Typer

Harley-Davidson begynte å tilby sidevogner i 1914. Gjennom årene Harley-Davidson solgte sidevogner til allmennheten og en rekke offentlige etater, inkludert US Postal Service og militære. Harley-Davidson innført en trike, Tri Glide, i 2009. Med innføringen av Tri Glide, Harley-Davidson salg av sidevogner kraftig redusert. I 2010 annonserte selskapet at de ville avslutte produksjonen av sidevogner når de hadde fullført utestående ordrer for 2011 modeller. Bakgrunn Of The Sidecar

Før biler ble lett tilgjengelig og rimelig, motorsykler gitt en rimelig transportmiddel. Problemet med motorsykler som en primær transportmiddel var en sykkel begrensede evne til å transportere passasjerer og last. På begynnelsen av 1900-tallet, ble en rekke løsninger forsøkt. Disse inkluderte en passasjer trailer og en for-bil, som er lagt inn passasjeren foran føreren. Tegneren George Moore publisert en tegneserie som skildrer en flettet vogn festet til siden av en motorsykkel i januar 1903 utgaven av "Motor Cycle" magazine. Ideen fanget på og snart dusinvis av selskaper ble produsert sidevogner. Deres popularitet dalte med bruk av masseproduserte, rimelige biler som Ford Model T. Dette fortsatte fra tidlig 1930-tallet gjennom slutten av 1960, da de begynte å oppleve fornyet interesse.
Tidlig Harley-Davidson Sidecars

Før Harley-Davidson begynte å produsere sine egne sidevogner i 1919, (til venstre selskapets grunnlegger ut den første "e", så han kunne varemerke navnet) den Flxible og Seaman selskaper gjort sidevogner for Harleys. Ved 1919 ble Harley-Davidson solgte syv sidevogner for hver 10 motorsykler. Et år senere, solgte Harley-Davidson enn 16.000 sidevogner. En opptrykk av en reservedeler manual for Harley-Davidson motorsykler og sidevogner 1913-1921 lister åtte forskjellige modeller av sidevogner med navn som Gondola, Friend, Meadow og Mimic.
Specialty Harley- Davidson Sidecars

Harley-Davidson sidevogn utstyrte motorsykler har vært ansatt siden tidlig på 1900-tallet av politiet, brann og redning avdelinger, US Postal Service og den amerikanske militære. Mange av sidevogner brukes av det militære i begge verdenskrigene var utstyrt med maskingevær mounts. I 1916 syklet amerikanske generalen John J. "Black Jack" Pershing en Harley-Davidson sidevogn i Mexico i jakten på meksikanske revolusjonære Pancho Villa. At maskinen har blitt restaurert og er utstilt på New Mexico Military Institute i Roswell, New Mexico.
Late Model Harley-Davidson Sidecars
p Som en del av Harley- Davidson 75-årsjubileet i 1978, selskapet introduserte FLH Classic Sidecar. Harley-Davidson laget kun 200 av denne limited-edition sidevogn. Harley-Davidson offisielt bare anbefaler sidevogner for sin Road King and Electra Glide motorsykler, begge medlemmer av Harley Touring familien. Så sent som i 2004, ble det anslått at Harley-Davidson hadde mellom 20 og 25 prosent av nordamerikanske sidevogn salg. De siste fire modeller av sidevogner tilbys av Harley-Davidson var CLE, RLE, TLE og TLE Ultra.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111206.html

Previous:
Next:

motorsykler