Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

The Anatomy of motorsykkel rammer

Til vanlig observatør, er en motorsykkelens ramme bare det - et skjelett som støtter vekten av motoren, rytter og omtrent alt annet. Imidlertid kan begreper som styrekrone, svingarm, downtubes og twin-Spars lage en ramme mye mer komplisert enn det kan synes å være. Mens det er like mange typer rammer som det er motorsykkel design, vil forstå den grunnleggende anatomi av en motorsykkel ramme betale utbytte i løpet av din vanlige vedlikehold oppgaver. Frame Typer

motorsykkel rammer er vanligvis bygget for å markere formålet med motorsykkel. Sport motorsykler bruker ofte en lett aluminium twin-spar ramme for å redusere flex i rammen, og dermed hjelpe manøvrerbarhet. Kryssere og de fleste motorsykler bygget mellom 1960 og 1980 bruke en variant av en enkelt ryggrad, vugge-stil ramme laget av stålrør.
Chassis

Motorsykler som kryssere eller helikoptre er ofte bygget på en enkelt ramme ryggrad, som bruker et enkelt rør med stor diameter for å koble motorsykkelens seteskinnene til styrekrone. Et par downtubes, som strekker seg ut fra undersiden av styre-hodet, danner en vugge for å støtte motoren. Rørformede seteskinnene er sveiset på enden av ryggraden for å støtte rytteren. Sportssko motorsykler bruke en tvilling-spar-type ramme, innpakning rundt sidene av motoren uten bruk av downtubes. Selve motoren brukes til å forsterke rammen. Nyere sport motorsykler bruke en avtakbar sub-frame å støtte rytteren.
Steering

styrekrone er rørformet struktur på forsiden av rammen, gir et dreiepunkt for forgaffelen trippel-klemme montering. Den triple-klemmen er satt sammen av en øvre og en nedre enhet, ved hjelp av styret montert direkte til den øvre trippel-klemmen. Styringsgruppen hodet bidrar til motorsykkelen styregeometri ved å gi den rake - eller vinkel - på gaffelen, direkte påvirker motorsykkelens stabilitet ved høye hastigheter. En forholdsvis kort 24-graders helningsvinkel, slik det anvendes ved Honda 2003 CBR600RR sport sykkel, vil tillate at motorsykkelen endre retninger lett, men reduserer lineær stabilitet ved høye hastigheter. Alternativt vil en cruiser med en lang 39-graders rake være svært stabil i en rett linje, men vil være vanskeligere å slå.
Suspension

På baksiden av motorsykkelen er en dreibar gaffel kalles en svingarm. Svingarmen bærer bakhjulet og er støttet av enten en monoshock eller twin-støtdemper oppsett for å redusere virkningen skapt av skiftende veiforhold. En monoshock oppsett er vanligvis montert på forsiden av svingarmen, å koble direkte til motorsykkelens ramme, under seteskinnene eller underramme. Twin-sjokk oppsett plassere støtdempere på begge sider av svingarm og monteres direkte på motorsykkelens seteskinnene. Stive rammer, som brukes av tidlige motorsykler og tilpassede helikoptre eller bobbers, eschew bruk av et bakhjulsoppheng oppsett. I stedet er bakhjulet montert fast plantet på motorsykkelens ramme.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111203.html

Previous:
Next:

motorsykler