Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

The History of the Yamaha YZF 750

The Yamaha YZF750 R og YZF750 SP var kortlivede sport street sykler produsert 1993-1998. Yamaha solgt YZF750 R-modellen i USA, selv om noen havnet i Storbritannia. Den YZF750 SP limited edition omtalt annerledes carburetion og andre mindre mekaniske endringer. Noen endringer ble gjort under YZF750s 'levetid. Ved slutten av 1990-tallet, hadde det blitt foreldet, ikke kunne matche kraften av sine konkurrenter, og avsluttet produksjonen. Bakgrunn

Yamaha basert på YZF750s på sin verdensklasse konkurranse sykkel, den OWO1, men de delte ikke noen mekaniske komponenter. Det fikk raskt et rykte for sin kvikke kjøreegenskaper og skarp styring. Håndteringen på svingete veier var mer som en sykkel i 600 cc utvalg i stedet for større 750s, men over lange avstander fremførte den som en 750 med en fullt justerbar - Öhlins fjæring. Yamaha ansatt sin Eksos Ultimate Powervalve system, som inneholdt en ventil i eksosrøret som åpnes og lukkes på forhåndsinnstilte turtall for å øke mid-range makt. Denne funksjonen hjalp det nå kvart mile på 10,6 sekunder på 129 mph. Toppfarten var 160 mph.
YZF750 R

standard R-modellen var Yamahas første oppgraderingen av 750 cc klassen sykkel i omtrent et tiår, som motorsykkel maker hadde fokusert på 600 cc og 1000 cc racing konkurranse. R modellens Eksos Ultimate Powervalve systemet var den største forbedringen i de foregående FZ750 modeller. R også omtalt større diameter karbohydrater og et høyere komprimering. Ytterligere oppgraderinger over FZ750 var YZF750 nye aluminium Delta-boks ramme plassert på en kort 55,9-tommers akselavstand. Denne kompakte og ultra-lett ramme innkvartert en forward skrånende motor som tok sin design signaler fra høy ytelse Superbike.
YZF750 R Specs

1993 og 1994 R-modellene inneholdt en væskekjølt firesylindret, fire-takts motor med fem ventiler per sylinder. Motorens diameter var 2,8 inches og slaget målte 1,8 inches. Den komprimering var 11,5-til-1. Fire Mikuni BDST38 karbohydrater levert drivstoff fra tanken for å hjelpe motoren leverer 125 hestekrefter. En kjede-drevet sekstrinns girkasse matchet motoren. Den forstillingen inneholdt en justerbar forspenning rebound og komprimering system, og baksiden var en enkelt-sjokk med justerbar forspenning. Stopping power kom fra dual foran 12,5-tommers skivebremser med seks-stempel calipers, mens den bakre var en enkelt 9,6-tommers disk brems med en to-stempel caliper. Sykkelen red på 17-tommers hjul. Tørrvekt var £ 494.
YZF750 SP

YZF750 SP var racing versjon av standarden R-modellen. Det omtalt foran og bak - Öhlins bæresystem senere vedtatt av R-modellen, en større 39 mm Keihin FCR flatslide forgasser, en forbedret ventil gear, forskjellige cams og en lavere frontrute. Den mest merkbare funksjonen var enkelt rytter sete. Takket være stivere sportsunderstell, syklet det vanskeligere enn R-modellen, noe som gjør navigering i humpete veier eller vridning gjennom langsom trafikk en noen ganger back-verkende ork. Selv om større Keihin carb sugd inn mer drivstoff, skilte den generelle motorytelse litt fra YZF750 R.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111187.html

Previous:
Next:

motorsykler